Elli Birinci Tavsiye: Rızkı Geliştirme Ve Borcu Ödeme Duası

         Elli Birinci Tavsiye: Rızkı Geliştirme Ve Borcu Ödeme Duası

Mü'minlerin annesi Aişe Validemiz, Radiyallahü Anha şöyle anlatır:

Ebu Bekir Radiyallahü Anh benim yanıma geldi ve:

“- Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’den bana öğrettiği duayı duydum

Ben de:

“- Nedir o?” Dedim.

Şöyle buyurdu:

“- Meryemoğlu İsa arkadaşlarına şöyle öğretiyordu.”:

“- Şayet sizden birinizin dağ dolusu altın borcu olsa ve Allah’ü Teâlâ’ya şu duayı okusa Allah’ü Teâlâ borcunu ödetir.”:

“Allahümme fâricel hemmi Kâşifel ğammi mücîbedda' vetil muddarriin Rahmanüd dünya vel Ahira ve Rahimehuma ente turhimuni ferhamni bi Rahmetin tuğnini biha an Rahmeti men sivake.”

 

Ebu Bekir Radiyallahü Anh der ki:

“- Ben Allah’ü Teâlâ’ya bu şekilde dua ederdim, Allah’ü Teâlâ bana faydalarını getirir, borcum ödenirdi.”.

Hz. Aişe Validemiz der ki:

“- Ben de bu dua ile dua ederdim. Kısa zamanda Allah’ü Teâlâ beni ne bana sadaka olarak verilmiş ne de miras yoluylâ gelmiş olan bir rızıklâ rızıklandırdı. Allah’ü Teâlâ borcumu ödetti, aileme güzel bir şekilde bunu bölüştürdüm. Abdurrahman'ın kızını da bu maldan üç ukiyye (12 dirhem) süs ve zinet taktım, bize de geriye iyi bir mal arttı.” (Bezzar, Hakim, Davûd El İsbehânî)

Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“- Ey Muaz sana dua edebileceğin bir dua öğreteyim mi? Eğer üzerinden Sabir dağı kadar borç olsa Allah’ü Teâlâ onu senden ödetir. Ey Muaz Allah’ü Teâlâ’ya şöyle dua et”:

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

تُولِجُ اللَّيْلَ فِي الْنَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الَمَيَّتَ مِنَ الْحَيِّ وَتَرْزُقُ مَن تَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ

رحمن الدنيا والآخرة تعطيها من تشاء رَحْمٰنَ الدُّنْيَا وَاْلٰاخِرَةِ تُعْطِيهَا مَنْ تَشَاءُ وَتَمْنَعُهَا مَنْ تَشَاءُ اِرْحَمْنِى رَحْمَةً تُغْنِينِى بِهَا عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ

 “Kul Allahümme Malike'l Mülki tü'ti'lmülke men teşâu ve tuizzü men teşâu ve tuzillü men teşâu biyedike'l Hayri inneke alâ Külli şey in Kadir Tulicu'lLeyle fi'nNehari ve tulicu'nNehari fi'lLeyl Ve tuhricu'l Meyyite mine'l Hayy ve türziku men teşâu biğayri hisab.

Rahmane'd Dünya ve'l Ahirati ve Rahime huma tu'timen teşâu minha ve temneu men teşau, irhamni rahmeten tuğnini biha an Rahmeti men sivâke.” (Taberani)

De ki: "Mülkün mâliki olan Allah'ım. Mülkü dilediğine verirsin ve dilediğinden mülkü alırsın. Ve dilediğini azîz kılarsın ve dilediğini zelil edersin. “Hayır” senin elindedir. Muhakkak ki sen herşeye kadirsin.

Geceyi gündüzün içine sokarsın ve gündüzü gecenin içine sokarsın. Canlıyı ölüden çıkarırsın ve ölüyü canlıdan çıkarırsın. Ve dilediğin kimseyi hesapsız rızıklandırırsın.

“Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onları dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin. Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle.” (Heysemî, X, 186)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)