Kayıtlar

Şubat 27, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İnsan, İlâhî Ölçülerle Terbiye Edilmediği Takdirde…

İnsan, İlâhî Ölçülerle Terbiye Edilmediği Takdirde… Mîrâc esnâsında Cebrâîl Aleyhisselâm ile Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem azap içinde bir grup insan görmüşlerdi. Önlerinde, güzelce pişmiş leziz et yemekleri ile çiğ ve kokuşmuş leşler vardı. Fakat onlar, o güzelim yemekleri bırakıp pis ve kokuşmuş leşleri yiyorlardı. Allah Rasûlü, bunların kim olduğunu sorduğunda Cebrâîl Aleyhisselâm şu cevabı verdi:   “– Onlar ümmetinden helâl hanımını bırakıp da harâm olan kadına giden erkeklerle, kocasını bırakıp haram olan erkeklere giden kadınlardır.” (Heysemî, I, 67, 68) İşte insan, ilâhî ölçülerle terbiye edilmediği takdirde, nefs kedisi, rastladığı bir fareye gönlünü kaptırıverir ve onun peşinde helâk olup gider. Firavun ve Nemrud’un hayatlarına bakıldığında hep küçücük bir fare hükmündeki hevesler uğruna nice zulüm ve katliamlar yaptıkları görülecektir.

Mirac’da Verilen Üç Hediye

  Rasûlullâh Sallâllâhu Aleyhi Vesellem’e Mîrâc’da üç hediye verildi: 1- Beş vakit namaz, 2- Bakara Sûresi’nin sonu, 3- ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahlarının affedildiği haberi...” (Müslim, Îman, 279)

Müslüman olmayan Doktor Kur’an-ı Çöp Kutusuna atmak istedi. Mucize keşfetti.

Resim
  Müslüman olmayan Doktor Kur’an-ı Çöp Kutusuna atmak istedi. Mucize keşfetti. Müslüman Olmayan Doktor Kur’an-ı Çöp Kutusuna Atmak İstedi, Mucize Keşfetti, Yüce Allah’ı İspatladı Alman tıp bilginlerinden birisi başından geçen ve hayatını değiştiren bir olayı şu şekilde anlatmıştır: Bir gün yolculuktaydım ve havaalanında bir gençle karşılaştım ve önüme Kuran-ı Kerim’den tercüme edilmiş bir nüsha koydu. Onu zor durumda bırakmamak için benden uzaklaştıktan sonra o nüshayı çöpe atma niyetiyle cebime koydum. Fakat doktor nüshayı atmayı unutmuş ve uçağa binmiştir. Yolculuğun uzun olmasına can sıkıntısı da eklenince doktorun aklına gencin verdiği Kuran nüshası gelmiş ve onu cebinden çıkarıp okumaya başlamıştır. Doktor Allah'ın sözü olan 2 Kehf ayetini okumaya başlamıştır. Ayette şunlar yazıyordur: '(Orada olsaydın) Güneş doğduğunda onun; mağaralarının sağ tarafa kaydığını batarkende onlara dokunmadan sol tarafa gittiğini görürdün.' Kehf-17 'Uykuda oldukları halde sen

Bir Milletin Asıl Gücü...

Resim
  Bir Milletin Asıl Gücü... "Bir milletin asıl gücü; zengin doğal kaynakları, güçlü silahları veya kalabalık ülke nüfusu değil; çağın teknik donanımlarıyla donatılmış, dini ve fenni bilgilerle yetiştirilmiş, imanlı ve vatansever gençliğidir!" Yaşar Akkaş “Ya Rabbi! Gençlerimize, ordumuza bütün Müslümanlara; iman ve İslâm’ı sevdir! Müslümanlar’a her zaman zafer nasip eyle!”