Kayıtlar

Ekim 27, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hazır mısın Söyle Dostum?

Hazır mısın Söyle Dostum?   Son nefesini vermeye, Yakasız gömlek giymeye, Daracık kabre girmeye, Hazır misin söyle dostum?   Göçeceksin bu dünyadan, Olursun zevki sefadan, Seni çağırır Yaradan, Hazır mısın söyle dostum?   Kabir küçücüktür dardır, Götürecek neyin vardır, Gönlünü Hak ile yandır, Hazır mısın söyle dostum   Göçeceksin bu dünyadan, Olursun zevkü sefadan, Seni çağırır Yaradan, Hazır mısın söyle dostum?   Tahtadan ata binmeye, Bu dünyadan silinmeye, Rûz-i mahşere gitmeye, Hazır mısın söyle dostum?   Göçeceksin bu dünyadan, Olursun zevki sefadan, Seni çağırır Yaradan, Hazır mısın söyle dostum?   Söyle dostum, durma öyle! İnan bu çark dönmez böyle! Söyle be can dostum söyle! Bildim bileli hep böyle…

Mahkeme

Mahkeme Mahkemede hâkim, Necip Fazıl Rahmetullahi Aleyh’e: “– Bak, der. Seni bundan böyle bir daha huzurumda görmeyeceğim, öyle değil mi?” Necip Fazıl Rahmetullahi Aleyh sorar: “– Hâkim Bey, yoksa istifa mı ediyorsunuz!”

Allah, Deveyi İğnenin Deliğinden Geçirebilir mi?

Allah, Deveyi İğnenin Deliğinden Geçirebilir mi? Necip Fazıl Rahmetullahi Aleyh’e: “– Allah, deveyi iğnenin deliğinden geçirebilir mi?” diye sormuşlar. “– Evet, geçirir!” demiş. Bunun üzerine; “– Deveyi mi küçültür, yoksa iğneyi mi büyültür?” demişler. Necip Fazıl, İlahi kudretin sonsuzluğunu ifade babında, şu cevabı vermiş: “– Ne deveyi küçültür, ne iğneyi büyültür. Gökteki yıldızları senin gözbebeğine sığdırdığı gibi, vızır vızır geçirir!”. Demiş.