Kayıtlar

Kasım 11, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız!

  Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız!   1-   Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız. 2-   Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz. 3-   Zina etmeyeceksiniz. 4-   Hırsızlık yapmayacaksınız. (Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem Veda Hutbesi’nden)

Vedâ Hutbesi

  Vedâ Hutbesi    Arafat'ta Allah'a hamd ve senâdan sonra hususî olarak o sırada hazır bulunan yüz bini aşkın (120.000) sahabîye, umumî olarak da bütün Müslümanlara, bütün insanlığa değişmez, eskimez ölçüler ihtiva eden şu hutbesini irâd buyurdu:   "Bismillâhirrâhmânirrahîm"   "Ey insanlar!" "Sözümü iyi dinleyiniz. Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım."   "İnsanlar!" "Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir; her türlü tecâvüzden korunmuştur."   "Ashabım!" "Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. O da sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakın benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayınız! Bu vasiyetimi, burada bulunanlar, bulunmayanlara ulaştırsın. Olabilir ki, burada b

Hocam

  Hocam   Sizlere emanet şu körpe yavrum, Ortalıkta sürtüp gezmesin hocam! Gözümün çırası tek kaygım, tasam, Aç, cahil, perişan kalmasın hocam!   Fidanıma hoş bak, aman solmasın, Kahraman yetişsin korkak olmasın, Rabbini tanısın, dinsiz kalmasın, Ahırette yakanı tutmasın hocam!   Millet şerefini hem şeref bilsin, Kur’anı okusun, hak nedir görsün. Her bir kötülüğü aklından silsin, Kendi milletine çatmasın hocam!   Cahil bir anayım, ne diyem daha! Benim diyeceğim evlâdım aha: Hep dua ederim, yüce Allah’a, Sonunda anarşist olmasın hocam!                                    Bilal IŞIKLI (Konya)