Kayıtlar

Şubat 3, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Arada Kalınca

Arada Kalınca İki keçi kavgaya tutuşmuş. Birbirlerine vura vura, kan revan içinde kalmışlar. Bir tilki de gelmiş onların dökülen kanlarını yalayarak, kendini tatmin etmeye çalışıyormuş. Nihayet bir ara kafası iki keçinin kafaları arasında kalınca tilki derhal kafası parçalanarak ölmüş. (Alıntı)

Gözü Yükseklerde Olanın Hâli

Gözü Yükseklerde Olanın Hâli Zayıf, perişan bir kedi varmış. Evin sahibi ona kuru ekmekten başka bir şey vermezmiş. Bir gün bir arkadaşı onu ziyarete gelmiş. Haline çok acımış. Zayıf kedi de onun semizliğine gıpta etmiş. Kendisinin de onunla birlikte gelmesi, oralarda beslenip semizlenmesi için arkadaşına yalvarmış.  Arkadaşı haline hamd etmesini söylemişse de anlatamamış. Beraber gitmişler. Gittikleri mahallede de bir adamın civcivlerini günlerdir kediler kapıp duruyormuş.  Bu gün bu kedileri bekleyeceğim ve geleni vuracağım Diye ahdetmiş.  Adam pusuda beklemekte iken tesadüfen o mahalleye yeni gelen zayıf kediyi görmüş ve hemen ateş edip öldürmüş. (Alıntı)

İpin Ucu

İpin Ucu Bir deve yavrusu annesinin peşinden gidiyormuş. Fakat annesi gibi hızlı yürüyemeyince annesine demiş ki: — Ey anneciğim! Sen çok insafsız bir kadınmışsın meğer. Biraz yavaş yürüsen olmaz mı? Sana bir türlü yetişemiyorum. Annesi: — Evlâdım! îpi çeken ben değilim ki. Şu önümüzde yularımızı çekendedir esas kabahat. Yoksa ben seni üzer miyim? Demiş. (Alıntı)

Sıhhat Hakkında

Sıhhat Hakkında Üçüncü Mustafa, zamanın velilerinden birine: — Dünyanın lezzeti nedir? Diye sordu. Veli Padişaha: — Yemek, içmek bir de yellenmek, Diye cevap verdi. Velinin böyle kaba cevap vermesine kızan padişah: — Sen benimle alay mı ediyorsun? Diyerek huzurundan kovdu. Padişahın huzurundan çıkarken veli: — Padişahım, ye, iç, dışarıya çıkarmak nasip olmasın, Diye beddua edip gitti. Aradan zaman geçti, padişah hastalandı, kabız oldu. Zamanın mütehassıs hekimleri gerekli ihtimamı gösteriyorlarsa da padişah bir türlü sıkıntıdan kurtulamıyordu. En sonunda anladı, velinin bedduasının tuttuğunu..... Veli'yi huzuruna çağırtıp özür diledi. Kendisini bu halden kurtarmasını rica etti. Veli: — Padişahım, eğer padişahlığı bana verirsen, seni bir defa yellendiririm, dedi. Çaresiz kalan padişah velinin isteğini-kabul etmek zorunda idi: — Olsun, dedi. Veli, himmetle padişahın karnını eliyle sıvazladı. Padişah bir kere yellendi ve rahatlayarak:

İbretlik Resimler

Resim
Ey Rabbimiz kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et! Hayâ  Müslümanlar tembelliği, cehaleti, fitneyi yenmeden ayakta duramaz!!!

İhtiyar Keçiler

Resim
İhtiyar Keçiler Bizim Mahalle Sabah ezanı duyulduğunda sokaklar da harekete geçerdi. Bazı evlerin ışıkları karanlıkta parlarken, bu evlerden tek tük insanlar çıkar, ağır aksak çarşı merkezine doğru yürürdü. İşte bu anlarda hırsızların, sarhoşların mesai saati ererdi. Ezan sesleri adeta onların alarm sesleriydi. Yükünü tutturan hırsız mutlu olurken, işi yarım kalanlar ise küfürler, kahırlar, lanetler çekerek sokaklardan toz olurdu. Polisler ve bekçiler ise büyük ihtimalle karakollarında uyku halinde tatlı bir rüya görüyordu. O gece semtte, mutlaka bir iki esnaf yahut birkaç ev soyulmuştu. Karakolun sanki çok umurundaydı. Üç kuruş maaşa talim eden memurların, zengin bir esnafın soyulmasına karşı gösterdiği tepki genelde olumlu olurdu. Dükkânı soyulan kasap Niyazi sabah vakti karakolun içine daha adım atar atmaz komiserin ağzından çıkanları duyduğunda inanamamıştı. Polisten rapor alan komiser avazı çıktığı kadar haykırmıştı... "Neee Niyazi’nin yüz kilo etini mi çalm

Keçiyi Kendi Sırtında Doğan Oğlağı Köpeğin Sırtında Taşıyan Rizeli Kız

Resim
Keçiyi Kendi Sırtında Doğan Oğlağı Köpeğin Sırtında Taşıyan Rizeli Kız Sırtında yeni doğum yapan keçisi, köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasında ise yeni doğan oğlakla görülen Rizeli kız sosyal medyanın gündemine oturdu. Soğuk havaya rağmen insanın içini ısıtan sıcak görüntüler gelmeye devam ediyor. Fotoğraf Rize'de Çekildi Başta Twitter olmak üzere sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kıran fotoğraf iddiaya göre Rize'de çekildi. Yeni doğum yapmış keçisini sırtında taşıyan Rizeli kız, doğan keçi yavrusu için ilginç bir taşıma yöntemi bulmuş.   Yavrusu Da Çantanın İçinde Çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasının içine de yeni doğan oğlağı koyan Rizeli küçük kız,  karla kaplı dik yamaçta eve varmaya çalışıyor. Allah'ü Teâlâ gücüne güç versin, aklını daha da ziyadeleştirsin, Rizeli Küçük kız! Anadolu insanı budur! İyi tanıyalım!