Kayıtlar

Mart 2, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Nicelik Önemli Değil, Nitelik Önemli…

                          Mao zamanında; Kızıl Çin Devlet Başkanı Mao Zedung’a demişler ki:             “- Dünya’yı Yahudiler yönetiyor!”             “- Mao Zedung Yahudiler kaç kişi ki?” demiş.             “- (O zaman ki nüfusa göre) Dünya da toplam 13-14 Milyon Yahudi var!” demişler.             Mao Zedung demiş ki:             “- Hangi otelde kalıyorlar…”             Gerçi bu bir fıkra ama Mao’nun Kızıl Çin’in kalabalık nüfusuna güvenerek Yahudiler’i küçümsediği anlatılıyor.             İşin gerçeği; Nicelik önemli değil nitelik önemli… Yahudiler nitelikli demiyorum ama dünyada o kadar az olmalarına rağmen dünyayı gerçekten Yahudiler yönetiyor.

Fani Dünya

Fani Dünya   Hz. Ali Radiyallahü Anh dünyayı târif ediyor:   “Âyet-i Celîle ve nice delillerle kötülüğü iyiliğinden çok olduğu bildirilen şu dünya, güzel bir kadın gibi yüz gösterip insanları kendisine çekmekte ve onları hayâle sığmayan hileleriyle helâk etmekte. O, peşinde koşandan kaçar. Yüz gösterse de kötülüğünden emin olunmaz. Bir saat iyilik etse, bir sene kötülük eder. Yüz göstermesi felâketin işaretidir. Peşine düşenleri zillete sürükler. Ona aldananlar hakir olur. Onunla övünenler sonunda hayal ve hüsrana uğrar. O, kendisini isteyenden kaçar, kaçanın peşinden koşar. Dâima bulanıktır, berrak olmaz. Neşesi kederle karışık... Huzurunu huzursuzluk, gençliğini ihtiyarlık tâkip eder. Bolluğu dahi hasret ve perişanlığa götürür. Hilekâr ve sahtekârdır. Tâliplerine süslenir, kendisine gönül verenlere azı dişlerini gösterir, insanlara zehir içirir, üzerlerine oklar yağdırır. Beğenenleri bolluğa boğduğu halde birden yüz çevirip rüyâ haline döndürür, bütün ağırlığı ile değirmen taşı gibi

Sen Putunu Örtüyorsun!

Sen Putunu Örtüyorsun! Züleyha, Yusuf Aleyhisselâma kastedip de üzerine gitmezden önce, odasında bulunan putunun üzerini örtmüş ve ondan sonra Yusuf Aleyhisselâmın üzerine yürümüştü. Yusuf Aleyhisselâm, ondan uzaklaşmakta iken arkasından şöyle bağırıyordu: “— Kalbinde zerre kadar da mı insaf yok Yusuf, niçin kaçıyorsun?” Yusuf Aleyhisselâm dönüp kendisine şu cevabı verdi: “— Sen bir taş parçasından ibaret olan putunun üzerini, seni görmesin diye örtüyorsun. Halbuki benim rabbim, beni daima görüyor. Nasıl olur da ben, senin isteğine razı olurum?”