Kayıtlar

Şubat 22, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ey insan! Dünyaya Aldanma!

Ey insan! Dünyaya Aldanma! Yeryüzüne Allah’ın halifesi olarak gönderilmiş olan insan, günümüz dünyasında değerlerinden o kadar uzaklaştı ki dünyaya daldı, ahireti unuttu. Her şeyin para, mal, kadın ve maddeden ibaret olduğunu sandı, dünyevileşti. Hâlbuki bizim bu dünyada daha ulvi görevlerimiz vardı. O görevler bizi ebedileştirecek, ahiretimizi kazandıracak, cennete götürecekti. Her şeyi geçici, aldatıcı, yalan, vefasız ve bir gün bizi silkeleyip atacak olan dünyaya aldandık. Rabbimiz, biz kullarına dünyayı şöyle tanıtıyor: Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, eğlence, bir süs, aranızda bir övünme ve daha çok mal ve evlat sahibi olma isteğinden ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibidir ki, bitirdikleri ziraatçıların hoşuna gider. Sonra, kurur da sen onun sapsarı olduğunu görürsün; sonra da çer çöp olur. Ahirette ise çetin bir azap vardır. Yine orada Allah’ü Teâlâ’nın mağfireti ve rızası vardır. Dünya hayatı aldatıcı bir geçimsizlikten başka bir şey değildir. (Hadid, 20)

Ateşin Yakmadığı Âşık

Resim
Ateşin Yakmadığı Âşık   Yemen’de ortaya çıkan yalancı peygamber Esvedül-Ansi, o bölgede oturan Müslüman salihlerden Ebu Müslim Havlaniyi yanına çağırttı. Ona kendisini peygamber olarak seçtirmek istiyordu. Yanına gelince: Benim peygamber olduğuma şahitlik eder misin? Diye sordu, Ebu Müslim Havlani (Rahmetullahi Aleyh), Duymuyorum, kulağım sağır! Diye cevap ver di. Esved, Muhammedin peygamber olduğuna şahitlik eder misin? Diye sordu: Ebu Müslim, Evet, şahitlik ederim dedi. Esved tekrar, Benim peygamber olduğuma şahitlik eder misin? Diye sordu… Ebu Müslim tekrar: Duymuyorum kulağım sağır! Diye cevap verdi. Esved tekrar, Muhammedin peygamber olduğuna şahitlik eder misin? Diye sordu: Evet, şahitlik ederim dedi. Esved, sorusunu tekrar tekrar sordu, Ebu Müslim de (Rahmetullahi Aleyh)aynı hep aynı şekilde cevap verdi. Esved kızdı, onu cezalandırmak istedi. Büyük bir ateşe attı. Ateş ona hiçbir zarar vermedi. Ebu Müslim (Rahmetullahi Aleyh) ateşin içinde n

Fatih Sultan Mehmet Han (Rahmetullahi Aleyh) Şöyle Buyuruyor

Fatih Sultan Mehmet Han (Rahmetullahi Aleyh) Şöyle Buyuruyor: Bir şehirde en önemli üç şey; “Kanalizasyon, hamam, kütüphane” dir. Çünkü kanalizasyon şehrin kirini, Hamam bedenin kirini, Kütüphaneler de ruhun kirini temizler. Allah’ü Teâlâ hepmizi; şehri temiz, bedeni temiz, ruhu temiz olanlardan eylesin!