Kayıtlar

Aralık 31, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bir Müslüman Olarak Milâdi Yeni Yıla Nasıl Girmeliyiz?

Bir Müslüman Olarak Milâdi Yeni Yıla Nasıl Girmeliyiz? Yılbaşı kutlamaları Müslüman Türk toplumunun geleneğinde ve dininde yoktur. Batıdan ithal ve toplumumuzu soysuzlaştıran bir saçmalıktır. "Yılbaşı kutlaması" başlığı altında şehveti tahrik eden, cinsel duyguyu kamçılayan uygunsuz kıyafetlerle düzenlenen, kadın erkek karışık, gayri meşru eğlenceler sadece yılbaşında değil her zaman haramdır. Dini olsun millî olsun hiçbir kültürel ve geleneksel temele de sahip değildir. Kâfirin dinini ve ibadetlerini taklit etmek küfürdür. Fakat kâfirin günah olmayan ibadet dışı adetleri küfür değildir. Bilhassa fen bilimleri ve teknolojileri almak çok güzeldir. Bu bakımdan Hristiyan olmayan ülkelerde yılbaşı kutlamaları Batı'nın körü körüne taklit edilmesinin veya Hristiyan Batı'nın kültür ihracının bir sonucudur. Ülkemizde öteden beri yılbaşı kutlamalarıyla ilgili olarak yapılan tenkitler ve gösterilen hassasiyet de buradan kaynaklanır. İnsanlar bir tuhaf… Yeni

Şükür ve Sabırın Yüksek Derecesi

Şükür ve Sabırın Yüksek Derecesi İbrahim bin Ethem Kuddise Sirrûh Hazretleri, Şakik-i Belhi Kuddise Sirrûh Hazretlerine Soruyor: - Şükür mevzuunda ne yaparsınız? - Bulunca şükrederiz, bulamayınca sabrederiz. - Horosan’ın köpekleri de böyle yapar! - Ya siz ne yaparsınız? - Bulunca olmayanlara dağıtırız, bulamayınca şükrederiz.

Mutlu Bir Olay

Mutlu Bir Olay Ferîdüddin Attar Kuddise Sirrûh’un “Tezkiretü’l-Evliyâ” isimli eserinde naklettiğine göre “Hadîd, 57/16” âyet-i kerimesi Horasan’da yetişmiş olan meşhur sûfî Fudayl b. Iyaz’ın (ö.194/809) gaflet uykusundan kurtulup hak yola girmesine sebep olmuştur. Şöyle ki; Fudayl önceleri yollardan gelip geçen kervanları soyan haramilerin/haydutların, yol kesenlerin başı idi. Haramiler, gelip geçen kervanlardan soydukları malları Fudayl’a getirirlerdi, aralarında o taksim ederdi. Bir gün yine bir kervan geliyordu. Fudayl ve adamları kervanı soymak için pusuya girmişlerdi. Kervan içerisinde bulunanlardan biri Kur’ân-ı Kerim’de: “İman edenlerin kalplerinin Allah’ı zikretmek için huşû içerisinde bulunmaları ve ondan inecek gerçeğe içten bağlanmaları zamanı hâlâ gelmedi mi? Onlar daha önce kendilerine kitap verilip de üzerlerinden uzun zaman geçmiş ve kalpleri katılaşmış kimseler gibi olmasınlar. Onlardan birçoğu yoldan çıkmış fâsıklardır” (Hadîd, 57/16) ayetini okuyordu.