Kayıtlar

Ağustos 7, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tesettür Nasıl Olmalı?

Tesettür Nasıl Olmalı? •      Âlemlerin Rabbi Allah’ü Teâlâ buyuruyor ki: “Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesnâ olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler…” (Nûr Sûresi, 31) •      Her kadının ve her erkeğin “Göbeği ile diz kapağı arası” nikâhlı eşi hariç herkese haramdır. Erkek erkeğe; kadın kadına; ya da karşı cinsler birbirine asla bakamaz. Annesi kızına, babası oğluna, kardeş kardeşe bile bakamaz. •      Tesettür gösteriş için değil; Allah’ü Teâlâ’nın emri ve rızası için; haramlardan, soğuk-sıcaktan korunmak ve diğer Müslümanlar’a örnek olmak için olmalıdır. •      Eller ve yüz hariç her yer kapatılmalıdır. •      Başörtüsü boynu ve omuzları kapatmalıdır. •      Tesettürde cildi gösteren, şeffaf kıyafet yok hükmündedir. •      Tesettürde karşı cins elbisesi giyilemez. (Erkek, kadın elbisesi; kadın da erkek elbisesi giyem

İbrahim Aleyhisselâm'ın Duaları

İbrahim Aleyhisselâm'ın Duaları رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ Okunuşu: "Rabbi heb lî mines sâlihîn" Anlamı: "Ey Rabbim! Bana salihlerden (bir oğul) ihsan et!" Kaynak: (Saffat Sûresi, 100) رَبِّ هَبْ لِي حُكْمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ Okunuşu: "Rabbi heb lî hukmen ve elhıknî bis sâlihîn" Anlamı: "Ey Rabbim! Bana hikmet ver ve beni iyiler arasına kat." Kaynak: (Şu'arâ Sûresi, 83) رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء Okunuşu: "Rabbic’alnî mukîmes-salâti ve min zürriyyetî Rabbenâ ve tekabbel du'âi" Anlamı: "Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamı kabul et!" Kaynak: (İbrahim Sûresi, 40) رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ Okunuşu: "Rabbenâgfirlî ve li vâlideyye ve lil mu’minîne yevme yekûmul hisâb" Anlamı:

Eyyüb Aleyhisselâm'ın Şifa Duası

Eyyüb Aleyhisselâm'ın Şifa Duası Yüce Kur’an-ı Kerim’de Eyyûb Aleyhisselâm, hastalığının iyileşmesi ve sıkıntısının giderilmesi için Allah’ü Teâlâ’ya şöyle dua etti. Allahü Teâlâ da onun dua ve niyazını kabul etti.     رَبِّ) أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ ) Okunuş:  “Rabbi enni messenniyeddurru ve ente erhamurrahimin.” Anlamı : Rabbim, bana gerçekten hastalık isabet etti. Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin! Kaynak:  (Enbiya, Sûresi, 83)