Kayıtlar

Mart 5, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Fare Emanet Bırakılmazsa

Fare Emanet Bırakılmazsa Büyük velilerden, Zünûn-u Bısrî'ye biri: — Bana ismi azamı emanet edip de öğretsen, der dururmuş. Zünnûn bunun ısrarına dayanamayarak bu adama mendil içinde sarılı bir şey verir ve: — Uç güne kadar sende kalsın emanet olarak, sonra senden alırım, der. Adam mendili alıp eve götürür ve evde merak edip dayanamayarak mendili açınca mendilden bir fare çıkar ve fare kaçar. Hemen Zünnûn'a gider ve sitemde bulunur. Zünnûn da adama ben seni imtihan etmiştim ki kaybettin. Sen bir fare emanetini elinde tutamıyorsun, nasıl olur da ismi Azam'ı sana emanet ederim, demiş. (Alıntı)

Sıkarken Öldü

Sıkarken Öldü Adamın birisinin, akıldan noksan bir karısı varmış. Adamcağız bir gün eve bir kedi getirir. Karısına sakın bunu yıkama yoksa hasta olur ve ölür dîye tenbih eder. Karısı sanki kendisine, bu kediyi hemen yıka demiş gibi hareket ederek, o gün kediyi yıkamış. Akşam adamcağız evin önünde kedinin ölüsünü görünce, karısı kocasından evvel söz olarak: — Vallahi efendi yıkarken ölmedi de, sıkarken öldü, demiş. (Alıntı)

Boyu Ve Sakalı Uzun

Boyu Ve Sakalı Uzun Adamın biri kitap mütalaa etmekte iken, ibarenin bir yerinde boyu uzun ve sakalı da bir tutamdan daha uzun olan kimseler ahmak olur, Diye bir yer gelmiş. Adamcağızın da hem boyu uzun, hem de sakalı bir tutamdan fazla imiş. Hiç olmazsa sakalımı kısaltayım diye, masanın üzerindeki mumu sakalına tutup yakarak sakalını kısaltmak istemiş. Fakat tutuşan sakalını tamamen yanmaktan kurtaramamış. Hemen kalemi eline alıp kitabın orasına; “Tecrübe ile sabit olmuştur” Diye yazmaktan kendini alamamış. (Alıntı)

Yüzün Sirke Satıyor

Yüzün Sirke Satıyor Adamın biri çok kAli eli bal sattığı halde, bir türlü balına rağbet etmezlermiş ve üstelik hemen herkes kAli esiz olduğu halde, komşu dükkândan alırlarmış. Adam bir müşterisine içini dökmüş ve bunun sebebini sormuş. Ahbabı müşteri de kendisine: “Arkadaşım sen belki iyi bal satıyorsun amma, yüzün sirke satıyor; Onun için balının iyi olması bir mânâ ifade etmiyor.” demiş. (Alıntı)

Afrikalı Bebeğe Hain Tuzak!

Resim
Afrikalı Bebeğe Hain Tuzak! Afrikalı Çocuğun Önündeki Yemeğe Kuşlar, Tavuklar Ve Hindiler Saldırdı İnternete düşen ve paylaşım rekoru kıran videoda Afrikalı bebeğin önüne bir yakını tarafından yemek konuluyor. Bu esnada yemeğe orada bulunan kuşlar, civcivler, hindiler ve tavuklar musallat oluyor. Ortaya çıkan tablo karşısında çok korkan ve yemeğini onlara vermek istemeyen bebek ne yapsa olmuyor. Hayvanlar tabaktaki yemekleri siliyor süpürüyor... Kahkaha atan kim? Görüntüleri kameranın kayıt açısının tersinde bulunan bir kadın ise kahkaha atarak izliyor. Kayıtlarda görünmeyen kadın bebeğin korkudan hıçkırıklara boğulmasına aldırış etmiyor. Video kısa sürede dünya ülkelerinde paylaşım rekoru kırarken kahkaha atan kadına lanet yağdırıldı. (Haber 7)