Kayıtlar

Haziran 17, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hizmet Edenler Daha Çok Sevap Kazandı

              Enes bin Mâlik Radiyallahü Anh rivayet etti: Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem ile beraber bir sefere çıkmıştık. İçimizden bazıları oruçlu, bazıları da değildi. Havanın çok sıcak olduğu bir günde bir yerde konakladık. Güneşin sıcağından korunmak için birçoğumuz elbisesini gölgelik yapıyor, bazılarımız da eliyle korunmaya çalışıyordu. Oruç tutanlar açlıktan ve yorgunluktan takatsiz düştüler. Tutmayanlar kalkıp çadırları kurdular, hayvanları sulayıp yemlediler. Resûlullâh Sallallahü Aleyhi Vesellem: “- Bugün oruç tutmayanlar daha çok sevap kazandı.” buyurdular.

Veda

  Elimde, sükûtun nabzını dinle, Dinle de gönlümü alıver gitsin! Saçlarımdan tutup, kor gözlerinle, Yaşlı gözlerime dalıver gitsin!   Yürü, gölgen seni uğurlamakta, Küçülüp küçülüp kaybol ırakta Yolu tam dönerken arkana bak da, Köşede bir lahza kalıver gitsin!   Ümidim yılların seline düştü, Saçının en titrek teline düştü, Kuru yaprak gibi eline düştü, İstersen rüzgâra salıver gitsin!   Necip Fazıl Kısakürek Kuddise Sirrûh (1923)

Bir Müslüman Kimleri Rol Model Alır?

Bir Müslüman Kimleri Rol Model Alır? Müslüman Beyler İçin ·      İman, ibadet ve güzel ahlak ile bezenmiş; insanların her bakımdan en üstünü; Ahlâk, edep, hayâ, doğruluk, adalet, nezaket, bütün iyiliklerin misali Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem; ·      Doğruluk ve sadakatin misali yüksek ruhlu Hz. Ebubekir Radiyallahü Anh; ·      Adalet, doğruluk, mertlik, misali Hz. Ömer Radiyallahü Anh; ·      Edep hayâ ve cömertlik misali Hz. Osman; ·      Yiğitlik, kahramanlık, İlim ve İrfan misali Hz. Ali Radiyallahü Anh… Sadece bunlardan bir kaçıdır… Bir Müslüman Hanım Kimleri Rol Model Alır? ·       Sevgi, vefa ve sadakatin misali Hz. Hatice Radiyallahu Anha; ·       İffet, edep, hayâ ve fazilet misali Hz. Fatıma Radiyallahu Anha; ·       İffet ve ismet misali Hz. Aişe Radiyallahu Anha; ·       Fedakârlık ve bağlılık misali Hz. Sümeyye Radiyallahu Anha, ·       Teslimiyet misali; Hz. Hifa Hatun Radiyallahu Anha… Sadece bunlardan bir kaçıdır…