Kayıtlar

Mayıs 30, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Efendimiz Muhammed Aleyhisselâm’a Kısa Bir Salâvat

Efendimiz Muhammed Aleyhisselâm’a Kısa Bir Salâvat اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰي سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، عَدَدَا مَا فِي عِلْمِ اللهِ صَلَاةً دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللهِ Okunuşu: Allahümme salli alâ seyyidina muhammedin adede mâ fi ilmillahi selaten dâimeten bidevâmi mülkillâh. Anlamı: Allah’ım, Efendimiz Muhammed’e senin ilminde bulunanlar sayısınca ve mülkün devam ettiği sürece salât ve selam eyle!

Bir Şehir İstiyorum

Bir Şehir İstiyorum Bir şehir istiyorum… Gökyüzü masmavi, Yeryüzü yemyeşil, İnsanları mutlu Bir şehir istiyorum Güler yüzlü, yardımsever, Ana kucağı gibi Sımsıcak Bir şehir istiyorum Camilerle dolsun Ezan-ı Muhammedî’yi Bilal okusun. Bir şehir istiyorum Seccadeler yollara serilsin, hayat dursun. Zulüm, işkence sözcükleri yok olsun. Bir şehir istiyorum Allah aşkıyla yanan Müslümanlarla coşsun. Şükür nidâları yeryüzünü doldursun. Bir şehir istiyorum Barış, Huzur sözcükleri etrafta uçuşsun. Yüzlerdeki tebessüm, gözlerdeki mutluluk, daim olsun. Çocuklar etrafta koşuşsun, Annelerin içi rahat olsun. Muhabbet koyu, çaylar demli, çekirdekler hazır olsun. Teknoloji uzakta, aileler birlik olsun. (Alıntı)

Bir Memleket İsterim

Bir Memleket İsterim Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı Tarancı