Kayıtlar

Mayıs 28, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İlim Talebesine Muhteşem Nasihatler

İlim Talebesine Muhteşem Nasihatler ·      Doğruluk ve samimiyet rehberin olsun. Bu ikisinin rehberliğinden ayrılmazsan eninde sonunda onlar seni selamet sahiline çıkaracaklardır. ·      Yaşadıkça hüznün de hazzın da bütün renklerini göreceksin. Sevinç ve neşenin de keder ve elemin de kalıcı olmadığını unutma. ·      Başına bir sıkıntı geldiğinde şiârın, “Bu da geçer Yâ Hû!” olsun. Çünkü hiçbir şey devamlı olmaz; “Vakt-i şâdî de gelir, mevsim-i mihnet de geçer” ·      “Ben yoruldum, bırakıyorum” diyorsan, ”Ben himmetsizim, ben aşksızım!” diyorsun. Aşkın bir adı bereketse bir adı da yorulmamaktır. ·      Sevgiye karşılık vermek, sevmek değildir; yansıtmaktır. Sevgi, beklememektir, verip almamaktır, sevgi her daim katıksızdır. ·      Sevmek, yüksünmemektir, hoş görmektir, bağışlamaktır. Sevmek, bırakıp gitmemektir. ·      Bir insan sevdiğini söylüyor ama sevdiğini hissettiğinde vücudundaki her zerre harekete gelmiyorsa bu, ne yavan bir sevgidir. ·     

Şeytanın Dostları Ve Düşmanları

Şeytanın Dostları Ve Düşmanları Şeytanın Dostları 1- Namaza tembel olan ve ağır davrananlar, 2- Hile yapan, aldatan tüccarlar, 3- Zekâta engel olan kişiler, 4- Yetim malı yiyenler, 5- Zina yapanlar, 6- Uzun emeli olan insanlar, 7- Şarkı söyleyen kadınlar, 8- Zalim idareciler, 9- Kibirli zenginler, 10- İçki içen kişiler. Şeytanın Düşmanları 1- Çok sadaka veren Müslüman, 2- Tövbesinde sabit kalan tövbekârlar, 3- Adil idareciler, 4- Dürüst ve doğru sözlü tüccarlar, 5- Nasihat eden Müslüman, 6- Allah’tan korkan âlimler, 7- Mütevazı zengin, 8- Gece namazı kılan müminler, 9- Daima abdestli olan müminler, 10- Daima Kur'an okuyan hafızlar, 11- Merhametli müminler, 12- Haramdan sakınan müminler, 13- Güzel huylu müminler, 14- İnsanlara faydalı olan müminler.

Ey İnsan

Ey İnsan Ne söylüyor bak şu kuşlar, Hazin hazin dinlesene… Secde edip gizli gizli, Seherlerde inlesene… Niçin öter o horozlar, Kimi zaman hoşa gitmez. Kabul olur karanlıkta, Nice dua boşa gitmez… Boynu bükük seccadede, Otur öyle affı dile. Gece vakti Nur’lar iner, Hüzün dolu dertli kalbe… Uyan… Uyan Ademoğlu… Kabre bırak bu uykuyu, Gözlerinden perde kalkar, Damla damla aksın suyu… Yazar: ……… ………….