Kayıtlar

Mart 26, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Düşmanı Yenmenin Şükrü

Düşmanı Yenmenin Şükrü Rislan-ı Dımeşkî Hazretleri'nden: “Şayet sana düşman olanı yenmeye kendinde bir güç bulursan, bulduğun bu gücün şükrü olarak onu affet.”

İkisini de Affeyle!

İkisini de Affeyle! Sahabelerden biri, Hz. Ebubekir Radiyallahü Anh'ın yanına gelerek: “Çok günahkârım, der. Benim için dua eder misin?” Hz. Ebu Bekir Radiyallahü Anh: “Yârabbi, der. Bir günahkâr, bir diğerinden dua istiyor. İkisini de affeyle.”

Af, İzzet Getirir

Af, İzzet Getirir İbn-i Abbas Radiyallahü Anh'dan: “Kişi bir haksızlığı affettiğinde, muhakkak, Allah onun izzetini artırır. Ebu Abdullah İkrime şöyle demiştir: “Allah Teâla, Yusuf  Aleyhisselâm 'a buyurdu ki; "Kardeşlerini affetmenden dolayı, senin adını dillere destan eyledim."

İntikam mı, Af mı?

İntikam mı, Af mı? Cafer bin Muhammed'den: “İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de nadim olmak, benim için daha sevimlidir.”

Bu Nasıl İşkence?

Bu Nasıl İşkence? Nakledildiğine göre Firavun’un hanımı Âsiye Hâtun kocasından gizli olarak iman etmiş ve bu imanını saklıyordu. Ancak, Firavun sonunda durumu öğrenince, ona işkence edilmesini emretmiş, çeşit çeşit işkencelerden geçirildikten sonra Firavun ona; "İmanından dön!" diye teklif etmiş, fakat Asiye Hâtun dönmemiş. Bunun üzerine Firavun bir tomar kazık getirtmiş, bunlarla Asiye'nin vücudunun çeşitli yerlerine vurmuşlar sonra. Firavun karısına bir daha: "Dininden dön!" diye teklif etmiş, Asiye ona şöyle cevap vermiş; "Senin zorbalığın ancak benim nefsime hükmedebilir, kalbim ise Allah'ın himayesindedir. Beni kıymık kıymık doğrasan bile sadece Allah'a karşı duyduğum sevginin artmasına sebep olabilirsin." Derken Hz. Musa Aleyhisselâm Asiye'nin yanına varmış, Asiye onu görünce "Ey Musa! Söyle bana, Rabb'im benden hoşnud mu, yoksa bana kızgın mı?" diye seslenmiş. Hz. Musa Aleyhisselâm ona şu c