Kayıtlar

Ağustos 31, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zaman Kılıç Gibi

Zaman Kılıç Gibi İmam Şaranî Kuddise Sirrûh demiştir ki: İmam Şâfiî Rahmetullahi Aleyh ilim ve halinin yüceliğine rağmen Hakk’a âşık sofilerle otururdu. Kendisine: “– Şunların sohbetinden ne istifade ettin?” , diye sorulunca şu cevabı verdi: “– Onların en fazla şu sözlerinden istifade ettim” : “ –  Vakit bir kılıçtır. Sen onu kesmezsen, o seni keser. Yani, sen vakitten istifade etmezsen, o senin ömründen bir parça kesip atar. Sen nefsini hayırlarla meşgul etmezsen, o seni kötülüklerle meşgul eder. ”

Ömrümü Geri Getirebilir misin?

Ömrümü Geri Getirebilir misin? Yüz yaşındaki bir ihtiyar Muaviye Radiyallahü Anh’ın yanına gelir. Hz. Muaviye Radiyallahü Anh ihtiyara dünyayı nasıl bulduğunu sorar. İhtiyar şu cevabı verir: – Bolluk yılları sıkıntılı yılları, günler günleri, geceler geceleri kovaladı. Doğanlar doğdu, ölenler öldü. Doğanlar olmasa insan soyu tükenir, ölenler olmasa dünya insanlara dar gelir. Bu sözler üzerine Muaviye Radiyallahü Anh ihtiyara dedi ki: – Ne dileğin varsa söyle! – Geçen ömrü geri getirebilir yahut yaklaşan eceli savabilir misin? – Buna benim gücüm yetmez! – O halde benim sana ihtiyacım yok! (İmam Gazalî, Mükâşefetü’l-Kulûb)

Mutluluğun Anahtarı

Mutluluğun Anahtarı Gerçekten: ·         Allah’a inanarak, emirlerine uyabilecek kadar “İMANA”, ·         Hayatın güçlüklerine katlanabilecek kadar “İNANCA”, ·         Geleceğin daha iyi olacağına inanacak kadar “ÜMİTE”, ·         Doğru bildiklerin için mücadele edebilecek kadar “CESARETE”, ·         Topluma, ailene faydalı olabilecek kadar “SAĞLIĞA”, ·         İhtiyaçlarına yetebilecek, zekâtını verecek kadar “PARAYA”, ·         Başkalarının daima iyi yönlerini görebilecek “GÖZE” , ·         Çevrenizdeki insanlara yardım eli uzatabilecek kadar “CÖMERTLİĞE”, ·         İnsanlarda karşılık beklemeden yapılabilen “ İYİLİĞE”, ·         Yaşam zorluklarına karşı hayatı, insanları “ SEVMEĞE”, ·         Yastık kadar yumuşak, rahat bir “VİCDANA” , ·         Dilini, gözünü, kalbini, keseni haramdan saklayabilecek “ İRADEYE”, ·         Gördüklerinin, duyduklarının düzelmesini bekleyecek kadar “ SABIRA”, ·         Günahlarını, noksanlarını itiraf edebil