Kayıtlar

Temmuz 8, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Namazda Huzur Ve Huşu Nasıl Temin Edilir

Namazda Huzur Ve Huşu Nasıl Temin Edilir Şahı Nakşibend Kuddise Sirrûh hazretlerine “Namazda huşu ve huzur neyden hâsıl olur” diye sordular. O da “Helal lokma yiyeceksiniz, hem de huzur ile. Yine huzur ile abdest alacaksınız ve namaza giriş tekbirini hangi divana durduğunuzu ve kimin huzurunda bulunduğunuzu bile bile getireceksiniz.” dedi. Yine sordular “Allah bazı müridlerin halini elinden alır. O zaman mürid ne işlesin” O da cevaben dedi ki “Eğer alınan halden bir miktar kalmışsa, Allah’ın o müridden dua ve niyaz beklediğinin delilidir. Bu takdirde müridin dua ve niyaz etmesi lazımdır. O zaman evvelki haline erişir. Eğer alınan halden bir şey kalmadıysa, Allah’ın sabır ve rıza talep ettiğine delildir. Bu takdirde o mürid sabretmeli, her şeye rıza göstermeli ve kulluk halini muhafazaya çalışmalıdır.” Kaynak Nübüvvet Ve Velâyet Deryâsından Nasihatler – 1

Müminin Başına Gelen Her Musibette Bir Kefaret Vardır

Müminin Başına Gelen Her Musibette Bir Kefaret Vardır “Müminler bir kötülük yaparlarsa onun sebebiyle eza görürler.” ayet-i kerimesi inince bu, müminlere çok ağır geldi. Bunun üzerine Peygamber (Sallallâhu aleyhi ve sellem) efendimiz buyurdu ki: “Siz orta yolu, doğruyu arayın. Müminin başına gelen her musibette bir kefaret vardır. Hatta vücudunda bir sıyrık olsa veya ona bir diken batsa, onun derecesini yükseltir. Kim hayır bulursa Hz. Allah’a hamd etsin. Hayırdan başkasına yolu uğrarsa kendisini hesaba çeksin.” Azizim! “Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter.” (Nisa Sûresi, ayet 79) Unutmayalım ki, mümine bir hastalık, bir üzüntü erişirse veya ayağına bir diken batarsa Allah (Celle celâlühû) onu günahlarına kefaret yapar. Allahu Teâlâ, yazıcı meleklerine şunu vahyeder” “Izdırap içinde bulunan kulumun aleyhine hiçbir şey yazmayınız.” (Ramuzu’l-Ehadis, s.518, h.6398) Kaynak Nübüv...

Her Şeyin Bir Afeti Vardır!

Her Şeyin Bir Afeti Vardır! Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifi şöyledir; Allah Rasulü sav buyuruyor ki: ·      "Aklın afeti, aklını zekâsını beğenmektir. ·      Cesaretin afeti, azgınlıkta kullanmaktır. ·      Cömertliğin afeti, başa kalkmaktır. ·      Güzelliğin afeti, güzelliği ile kibirlenmektir. ·      İbadetin afeti, ara vermektir. ·      Konuşmanın afeti, yalan söylemektir. ·      İlmin afeti, unutmaktır. ·      Hilmin afeti, ahmaklık ve zillettir." (İmam Suyuti Camıus Sağır-10) 

Mescid-i Nebevi'nin Şemsiyeleri

Mescid-i Nebevi'nin Şemsiyeleri Kureyş’ın amansız eziyetlerinde, hatta darplarında Resûl-i Ekrem Sallallahü Aleyhi Vesellem şöyle niyazda bulunuyordu: اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِقَوْمِي فَإِنَّهُمْ لَا يَعْلَمُونَ Okunuşu: “Allahümmağfir li-kavmî fe-innehüm lâ ya’lemûn.” Anlamı: Allah’ım, kavmimi mağfiret eyle, zira onlar bilmiyorlar.

Allah Celle Celâlüh Bir Kimseye Hayır Murad Ederse

Allah Celle Celâlüh Bir Kimseye Hayır Murad Ederse “Dikkat et ey Ebu Hüreyre! Sana bazı kelimeler öğretiyorum. Bir kimseye Allah hayır murad ederse ona bu kelimeleri öğretir. Sonra da ebedi olarak unutturmaz. De ki: اللَّهُمَّ ‍ إِنِّي ضَعِيفٌ فَقَوِّ فِي رِضَاكَ ضَعْفِي، وَخُذْ إِلَى الْخَيْرِ بِنَاصِيَتِي، وَاجْعَلِ الْإِسْلَامَ مُنْتَهَى رِضَايا. اللَّهُمَّ إِنِّي ضَعِيفٌ فَقَوِّنِي، وَإِنِّي ذَلِيلٌ فَأَعِزَّنِي، وَإِنِّي فَقِيرٌ فَارْزُقْنِي Okunuşu: Allâhümme innî daîfun fe kavvi fî rıdâke da’fî ve huz ile’l-hayrî binâsiyetî vec’ali’l-İslâme müntehâ rıdâye. Allâhümme innî daîfün fekavvinî ve innî zelîlün feeizzenî ve innî fakîrün ferzuknî.” Anlamı: Allah’ım, hiç şüphe yok ki ben zayıfım. Benim zaafımı rızan hususunda güçlendir. Benim alnımdan tut, hayra ulaştır. İslam’ı hoşnutluğunun sonu kıl. Allah’ım, ben çok zayıfım. Beni güçlendir. Ben zelilim, bana izzet ver. Şüphesiz ben fakirim. Bana rızık ihsan eyle. (Râmûzu’l-Ehâdis, 2011)

At İle Eşek

At İle Eşek Bir gün at ile eşek yola çıkmışlardı. Eşeğin yükü çok ağırdır, eğer köye kadar taşırsa ölecektir… Attan yardım ister. At bunu kabul etmez. Eşek daha köye varmadan ölür. Bunu gören sahibi, eşeğin derisini yüzer eşekteki yükleri ve eşek postunu ata yükler. At ta bu olaydan çok pişman olur; “- Keşke yardım etseydim!” der.