Kayıtlar

Şubat 14, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sağlık ve Afiyet İçin Dua

Sağlık ve Afiyet İçin Dua Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem sabah akşam şu duayı okuyarak Allah’tan sağlık, afiyet ve iyilik istemiştir; اَللّٰهُمَّ  اِنّيِ أَسْأَلُكَ الْعَفْوَ وَ الْعاَفِيَةَ فِي الدُّنْيَا وَلاَخِرَةِ Okunuşu: “ Allâhumme innî es’elüke’l-afve ve’l âfiyete fi’d-dünyâ ve’l-âhırah.” Anlamı: “Allah’ım! Senden dünya ve ahirette af, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum.” (Ebu Davud,edep,110)

Hastalıklara Karşı Dua

Hastalıklara Karşı Dua Sahabeden Hz. Enes Radiyallahü Anh anlatıyor. Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem hastalıklara karşı şu duayı okurdu; اَللّٰهُمَّ اِنّيِ اَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُذَّامِ والْبَرَصِ وَالْجُنُونِ وَمِنْ سَّئِ الاَسْقاَمِ Okunuşu : ”Allâhümme innî e’ûzü bike mine’l-cüzzamı ve’l-barasi ve’l-cünûni ve seyyi’il-eskâm”. Anlamı: “ Allah’ım! Cüzzamdan, barastan delilikten ve hastalıkların kötüsünden sana sığınırım.” (ebu davud, Salât, 367)

Uzun Ömür İçin Dua

Uzun Ömür İçin Dua Sabah akşam üç defa; سُبْحَانَ اللّٰهِ مِلْءَ الْمِيزَانِ مُنْتَهَى الْعِلْمِ وَ مَبْلَغَ الرِّضَا وَزِنَةَ الْعَرْشِ Okunuşu: Sübhaanellahi mil’elmizan ve müntehe’l ilmi ve mebleğarriza vezinetel-arş. Anlamı: Allah’ı mizanın dolusunca, ilmin nihayetince, rızası büyüklüğünce ve Arş’ın ağırlığınca tesbih ederim. Bu dua sabah ve akşam üç defa okunur. Ömrünün uzun ve mes’ud olması, imanla ölmek, kabir azabından kurtulmak, sırat köprüsünden geçmek ve cennete vasıl olmaya vesile olur. Hayırlı ve Uzun Ömür Duası Hz. Ali’den rivayet olunduğuna göre Peygamber Efendimiz (asm), şöyle buyurmuştur:  ‘Her kim ömrünün uzun (bereketli ve mutlu) olmasından hoşlanırsa, düşmanlarına karşı yardım olunmayı severse, rızkında bolluk olmasını dilerse, kötü ölümden korunmayı isterse; akşama erdiğinde ve sabaha kavuştuğunda (şu tesbih, tehlil ve tekbiri) üç kere söylesin: سُبْحَانَ اللّٰهِ مِلْءَ الْمِيزَانِ مُنْتَهَى الْعِلْمِ وَ مَبْلَغَ الرِّضَا وَزِنَةَ