Kayıtlar

Ekim 24, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yirmi Yanlış Beslenme İnanışı

Yirmi Yanlış Beslenme İnanışı 1. En sağlıklı beslenme şekli düşük yağlı fazla karbonhidratlı ve tahıllı beslenmedir. 2. Kalp krizi, yüksek tansiyon ve inmeyi önlemek için… Kalp krizi, yüksek tansiyon ve inmeyi önlemek için tuz sınırlanmalıdır. 3. Metabolizmayı hızlandırmak için sık sık az az yenmelidir. 4. Yumurta sarısından kaçınılmalıdır çünkü kalp hastalığına neden olan kolesterol 5. Tam buğday sağlıklıdır ve “dengeli” bir diyetin temel besinidir. 6. Doymuş yağlar kanda LDL kolesterolü yükselterek… Doymuş yağlar kanda LDL kolesterolü yükselterek kalp krizi riskini arttırır. 7. Kahve sağlıksızdır ve kaçınılmalıdır. 8. Yağ yemek sizi yağlandırır, kilo vermek istiyorsanız daha az yağ tüketmelisiniz. 9. Fazla protein tüketimi böbreklere baskı yapar ve böbrek hastalığı riskini arttırır. 10. Tam yağlı süt ürünleri doymuş yağ ve kalori zenginidir, kalp hastalığı ve obezite riskini arttırır. 11. Bütün kaloriler hangi yiyecekten geldiğine bakılmaksızın aynıdır.

Bu Yemiş Sağlık Deposu Gibi...

Resim
Bu Yemiş Sağlık Deposu Gibi... Kansere, yaşlanmaya ve kalp hastalıklarına set çekin. Doç. Dr. Ali İslam, turna yemişinin yüksek vitamin içeriği ile adeta bir sağlık deposu olduğunu belirtti. Doç. İslam, bu özellikleri şöyle açıkladı: "Turna yemişi kan şekerini düşürür, idrar yolları enfeksiyonlarını giderir. Bazı kanser türlerine, yaşlanmaya, kalp ve ülsere karşı koyar idrar söktürücüdür. Yatak ıslatmayı ve mesane kasılmasını, iştah kaybını engeller, ishali giderir, gut hastalığını, böbrek ve romatizmayı, yorgunluğu geçirir. Ağız içi iltihaplarını iyileştirir, mide ve on iki parmak bağırsak ülserlerini iyi eder, damar sertliğini ve boğaz yanmasını önlemektedir. Bol miktarda omega-3 vardır. Beyin hücrelerindeki hasarı önler, felç riskini de azaltır." (Alıntı)

Anne ve Baba İçin Okunacak Dualar

Anne ve Baba İçin Okunacak Dualar Anne Baba Duası 1 رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ Okunuşu: ''Rabbenagfir liy ve li valideye ve lil mü’miniyne yevme yek’ümül hisap.” Anlamı: “Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni, ana- babamı ve müminleri bağışla.” Anne Baba Duası 2 وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا Okunuşu: Vahfid lehüma cenahaz zülli miner rahmeti ve kul rabbir hamhüma kema rabbeyaniy sagıyra.” Anlamı: İkisine de acıyarak tevazu kanatlarını indir. Ve şöyle de: “Ey Rabbim! Onların beni küçükten terbiye edip yetiştirdikleri gibi, sen de kendilerine merhamet et. Anne Baba Duası 3 رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَىٰ وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ Okunuşu: Rabbi evzi’ Ani en eşküra ni’Ametekelleti en