Kayıtlar

Şubat 18, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Allah’ım Bizleri Aldananlardan Eyleme!

  Âlemlerin Rabbi Allah’ü Teâlâ mealen buyuruyor ki: Bismillâhirrahmânirrâhîm! يَٓا اَيُّهَا الْاِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَر۪يمِۙ Ey insan! Seni yaratan, şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı? (İnfitâr Sûresi 6) Ya Rabbi! Biz fakir ve aciz kullarını nefsimize, şeytan   ve dünyaya aldanan gafillerden eyleme! Kısacık ömrümüzü Allah’ü Teâlâ yolunda en iyi değerlendiren bahtiyar kullarından eyle! Âllahümme âmîn!

Yerli Misyoner Çok Tehlikeli

Resim
Yerli Misyoner Çok Tehlikeli (Kime hizmet ettiği belli değil…)   Kader inancını inkar eden, Hz. Adem'in babası vardı diyen, Peygamberimizi ( ﷺ ) İslam'ın dışında tutan ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu bu defa da Ayasofya'nın camiye çevrilmesine "Kur'an'a aykırı" dedi. Ehl-i Sünnet dışı fikirler taşıyan, İslamoğlu, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi ve fetih kavramlarını Alman Deutsche Welle zihniyetinde olması gerektiği şekliyle yorumladı.

Kininizle Geberin!

Resim
İsrailli Yahudiler’in Müslümanlar’a öfke kusması; bize şu Ayet-i Kerime’yi hatırlatıyor. “Size olan kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar. De ki; ‘Kininizle geberin!’ (Alî İmrân Sûresi-119) Ya Rabbi! Sürekli Müslüman kıyımı yapan, evlerini yıkan, öldüren, hapislerde çürüten… Siyonist Yahudiler’i “el Kahhar” İsmi Şerifin hürmetine kahru perişan eyle!

Hüküm Yalnızca Allah’ü Teâlâ’nındır

  “Hüküm yalnızca Allah’ındır. O doğruyu haber verir ve hak ile batıl arasında hükmederek onların aralarını ayıranların en hayırlısıdır.” Enam57 İnsanı haktan uzaklaştıran şeylerin başında hiç kuşku yok ki: • Kişinin boş işlerle çokça meşgul olması, • Boş işlere haddinden fazla kulak asması, • Boş işlere dalanlarla birlikte kendisinin de dalması gelmektedir.   Bu çok önemli bir noktadır. Üzerinde durulması gerekmektedir. Bundan dolayıdır ki, Kur'an ve Sünnet’te bâtıla dalmaktan ve bâtıl ehliyle oturup-kalkmaktan yasaklayan birçok nass gelmiştir. Mesela Rabbimiz şöyle buyurur: مَا سَلَكَكُمْ فٖي سَقَرَ … وَكُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخَٓائِضٖينَ “ Sizi ‘Sekar’a’/şu yakıcı ateşe sokan nedir?” (…) “Biz, (boş, bâtıl işlere ve günahlara) dalanlarla birlikte dalardık.” (74/ Müddessir, 42 ve 45) وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ اَنْ اِذَا سَمِعْتُمْ اٰيَاتِ اللّٰهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَاُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتّٰى يَخُوضُوا في حَديثٍ غَيْرِه اِن

Hz. Ebubekir Radiyallahü Anh efendimizin sabır tavsiyesi

  "Birine karşı sabrın kalmadığında, Allah’ü Teâlâ’nın sana karşı ne kadar sabırlı olduğunu düşün…”

Hesap Sorucu Olarak Kendi Nefsin Sana Yeterlidir

Âlemlerin Rabbi Allah’ü Teâlâ mealen buyuruyor ki: Bismillâhirrahmânirrâhîm! اِقْرَأْ كِتَابَكَۜ كَفٰى بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَس۪يبًاۜ Ahirette kendi hayat kitabımız, yani canlı çekim kayıtlarımız, yine bize seyrettirilip: “Kulum işlediğin amellerin kitabını oku; bugün hesaba çekici ve sorgu hâkimi olarak kendi nefsin sana yeterlidir!” (İsrâ Sûresi, 14) Buyurulacak.   Yâ Rabbi! Amel defterlerimizi tertemiz doldurmayı, dehşetli ‘Kıyamet Günü’ne hazırlıklı gitmeyi, orada korkan, üzülen ve ağlayan değil sevinç çığlıkları atan bahtiyar kullarından olmamızı nasip eyle! Âmîn!