Kayıtlar

Şubat 5, 2023 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bu Dünyanın Kuralları Var:

  Bu Dünyanın Kuralları Var:   Çalışmazsan aç kalır; üşütürsen hastalanır; suç işlersen hapse düşersin; trafik kurallarına uymazsan mal ve can kayıpları yaşarsın! Ahiretin de kuralları var: Dünyada Kur’an- ı Kerim ve sünnete göre değil; şeytan ve nefsine göre yaşarsan; imansız ölebilir, Cehenneme gidebilir, yüksek Cennet makamlarını kaybedebilirsin! Ya Rabbi! Bizleri Yüce Kur’an- ı Kerim’in emirlerine ve rasûlün Muhammed Aleyhisselâm’ın sünnetine uygun yaşamayı nasip eyle!

Sana gelen iyilik Allah’ü Teâlâ’dandır...

  Sana gelen iyilik Allah’ü Teâlâ’dandır...   Âlemlerin Rabbi Allah’ü Teâlâ Buyuruyor ki: مَٓا اَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللّٰهِ ؗ  وَمَٓا اَصَابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَؕ وَاَرْسَلْنَاكَ لِلنَّاسِ رَسُولاًؕ وَكَفٰى بِاللّٰهِ شَهٖيداً ﴿٧٩﴾ Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter. (Nisa 79) Ya Rabbi! Bizleri nefsini tezkiye (temizleyen); kalbini tasfiye eden (arındıran) bahtiyar kullarından eyle!

Cenab-ı Allah'ın Bize İhsan Ettiği Nam Ve Şöhret İslam'a Aittir

Resim
                   Cenab-ı Allah'ın Bize İhsan Ettiği Nam Ve Şöhret İslam'a Aittir Kudüs'ü fethettiğinde Hz Ömer Radiyallah’ü Anh'a ihtişamlı bir at ve yeni güzel elbiseler verdiler. Hz. Ömer Radiyallah’ü Anh o ihtişamlı ata binmedi, elbiseleri giymedi. "Cenab-ı Allah'ın bize ihsan ettiği nam ve şöhret İslam'a aittir. Bize bu sadelik yeter!" buyurdu. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur. "Biz istiyoruz ki ezilenleri yeryüzünde önderler yapalım." (Kasas-5)