Kayıtlar

Kasım 29, 2023 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hazreti Ömer Radiyallahü Anh’tan 10 Altın Öğüt

  Hazreti Ömer Radiyallahü Anh’tan 10 Altın Öğüt   01-   Günah ve harama düşme endişesiyle şüpheli şeylerden uzak durmadıkça aklın faydası olmaz. 02-   İlmin olmadıkça erdemin faydası olmaz. 03-   Allah  Teâlâ ’ya karşı alçak gönüllü bir duyarlılık sevgi ve ürperti duyguları taşımadıkça kurtulmanın faydası olmaz. 04-   Adalet olmadıkça yönetimin faydası olmaz. 05-   Edep olmadıkça asaletin faydası olmaz. 06-   Cömertlik olmadıkça zenginliğin faydası olmaz 07-   Güven olmadıkça sevincin faydası olmaz. 08-   Kanaat olmadıkça fakirliğin faydası olmaz. 09-   Alçak gönüllülük olmadıkça yükselmenin faydası olmaz. 10-   Allah Teâlâ’nın başarıya ulaştırması olmadıkça çalışmanın faydası olmaz.

Hz. Ebu Bekir Radiyallahü Anh Buyuruyor ki:

  Hz. Ebu Bekir Radiyallahü Anh Buyuruyor ki:   ·      İstişarede doğru söyle ki, rey doğru olsun… ·      Halka iyilik etmek, afetlerden ve belâlardan masuniyeti muciptir. ·      Takva, akıllıca yapılan işlerin en güzelidir. ·      Hakk'a asi olmak, ahmakça yapılan işlerin en çirkinidir. ·      Verilen emaneti yerine getirmek, en üstün doğruluktur. ·      Hıyanet olarak da en önde yalan gelir. ·      Mazlumun bedduasından korkunuz... ·      Ölümü özüne sevdir. Nasıl olsa gelecek. ·      İşlerinizi çevirmek için başınıza geçtim... Doğrulukta devam ettiğim müddet; bana uyunuz. ·      Kaydığımı görünce de bana kıyam hakkınızdır. ·      Sonun iyiliği, evvelin iyiliği kadar olur. ·      Mazlumun bedduasından korkunuz. ·      Ölümden korkma ki, hayat bulasın. ·      Dostuna dost ol ve bütün dostlarını hukukta eşit tut! ·      Sabredin ki, her şeyin başı sabırdır. ·      Düşmana karşı cesaret göster. Çünkü korkarsan maiyetin de korkak olurlar. ·      Ne

Bizim Hastalıklarımız Nelerdir?

Bizim Hastalıklarımız Nelerdir?   01- AllahTeâlâ’yı biliyoruz; ama emrine uymuyoruz. 02- Kur’an-ı Kerim’e inanıyoruz; ama onunla amel etmiyoruz. 03- Peygamber Aleyhisselâm’a inanıyoruz; ama sünnetine uymuyoruz. 04- Şeytanı tanıyoruz; ama kendimize düşman bilmiyoruz. 05- Cennete inanıyoruz; ama ona girmek için çalışmıyoruz. 06- Cehennemden korkuyoruz; ama günahlardan kaçmıyoruz. 07- Ölümü biliyoruz; ama onun için hazırlık yapmıyoruz. 08- Kardeşlerimizi ayıplıyoruz; ama onların yaptıklarını yapıyoruz. 09- AllahTeâlâ’nın nimetlerini yiyoruz; ama çok şükretmiyoruz. 10- Kardeşlerimizi mezara götürüyoruz; ama ibret almıyoruz... ·      Rabbim hastalıklarımıza acil şifalar versin!