Kayıtlar

Şubat 5, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Salih Amel ve İhsan İçin Dua

  Salih Amel ve İhsan İçin Dua اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِكَ تَهْدِي بِهَا قَلْبِي، وَتَجْمَعُ بِهَا أَمْرِ، وَتَلُمُّ بِهَا شَعَثِي، وَتُصْلِحُ بهَا غَائِبِي، وَتَرْفَعُ بِهَا شاهِدِي، وَتُزَكِّي بِهَا عَمَلِي، وتُلهِمُنِي بِهَا رُشدِي، وترُدُّ بِهَا أُلْفَتِي، وَتُعْصِمُنِي بِهَا مِنْ كُلِّ سُؤٍ، اَللَّهُمَّ وَأَعْطِنِي، إِمَنًا وَيَقِينًا، لَيْسَ بَعْدَهُ كُفْرٌ وَرَحْمَةً اَنَالُ بِهَا شَرَفَ كَرَامَتِكَ، فِي الدُّنْيٓا وَالآَخِرَةِ Okunuşu:   Allahümme innî es’elüke rahmeten min indike tehdi bihâ kalbi ve tecmau bihâ emri ve telümmü bihâ şa’sî ve tuslihu bihâ gâibî ve terfeu bihâ şâhidî ve tüzekki bihâ amelî ve tülhimünî bihâ rüşdî ve terüddü bihâ halfetî ve ta’sımunî bihâ min külli sûin. Allahümme e'tınî îmânen ve yakınen leyse beğdehu küfrun ve rameten enelü bihe şerafe kerametike fi'ddünya vel âhirah. Anlamı: Allâh’ım! Sen’den, katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidâyet, işlerime nizâm, dağınıklığıma tertip, içi

Savaşları Önlemek İçin

Öncelikle 5 egemen devletin veto yetkisi kaldırılmalı “Yeni ve Adil bir BM Yasası” yürürlüğe sokulmalı “Yeni ve Adil Dünya İnsan Hakları Mahkemesi” kurulmalı Kasıtlı savaş çıkaran devlet adamları ve devletler ağır cezalara çarptırılmalı verdiği zararlar ödetilmeli Rusya ve Putin cezalandırılmalı savaş zararları ödetilmeli

Yakın Komşuluk

Hz. Aişe Radiyallahü Anha anlatıyor: “- Ya Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem iki komşum var, ikramda bulunurken hangisinden başlayayım?”, diye sordum.   Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem:   “- Sana kapısı en yakın olan komşunla!”, buyurdu.   (Buhari, Hibe, 16)

Neden Güldüğümü, Niye Sormuyorsunuz?

Hazret-i Osman Radiyallahü Anh anlatıyor: “— Bir gün, benim şu abdest aldığım yerde Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem efendimiz abdest alıyordu. Biz de oradaydık. Rasulullah abdestini aldı, gülmeye başladı.” Sonra: “— Neden güldüğümü, niye sormuyorsunuz?” buyurduğu hatırıma geldi. “— Peki efendim, ne oldu ?” “— Biz de” “— Ya Rasulallah Sallallahü Aleyhi Vesellem niye güldünüz?” diye sorduk. Cevaben buyurdu ki: “— Bir müminin abdestte, yüzünü yıkarken, bütün [küçük] günahlarının, suyla beraber aktığını görüyorum. Elini yıkarken, başına mesh ederken, ayaklarını yıkarken, bütün günahlarının döküldüğünü görüyorum. Ümmetim kurtuluyor diye seviniyorum, ben gülmeyeyim de, kim gülsün?”

Bu Dünyada Ne Öğrendin?

             Lokman Aleyhisselâm Hazretlerine sormuşlar: Bu dünyada ne öğrendin? Demiş ki. ·         Namazda kalbime sahip olmayı öğrendim! ·         Cemiyette dilime sahip olmayı öğrendim! ·         Yaptığım iyiliği unutmayı öğrendim! ·         Bana yapılan kötülüğü unutmayı öğrendim! ·         Misafirlikte gözüme sahip olmayı öğrendim! ·         Yemekte elime sahip olmayı öğrendim! ·         Cenabı Allah’ın kudret ve kuvvet sahibi olduğunu öğrendim! ·         Ölümün hak olduğunu öğrendim! ·         Rabbim bu güzel hasletleri anlayıp hayatımıza tatbik edebilmeyi nasip eylesin. Âmîn!

Kendine gel!

  Kendine gel!   Acı su da, tatlı su da berraktır. Sakın görünüşe aldanma… Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan hal ehli olandır. Kendini nasıl gördüğün değil, ALLAH'ın ve İnsanların seni nasıl gördüğü önemlidir. ·      Zâlim olduğun halde, kendini mazlum görmen; ·      Fâcir olduğun halde, kendini müttekî görmen; ·      Haram yediğin halde, kendini haramdan kaçınan görmen; ·      İnsanlara eziyet ettiğin halde, kendini merhametli görmen; “En Büyük Belâlardandır” , “Kendine gel!” ·      İstiğfar arttıkça yürekte rehavet artar; ·      tebessüm arttıkça muhatapların muhabbeti artar; ·      Sadaka arttıkça malda bereket artar; ·      İhlâs arttıkça saadet artar; ·      Anne babaya yardım arttıkça ilâhi yardım artar. Müslümanlar arasında yakınlaşma arttıkça kuvvet artar. (Alıntı)

Abdest İlk Defa Ne Zaman Ortaya Çıktı

  Abdest İlk Defa Ne Zaman Ortaya Çıktı Hz. Adem Aleyhisselâm ve Havva annemizin yeryüzünde ilk defa buluştuğu; insanlık serüvenin başladığı ilk yer; Cebel-i Rahme (Rahme Tepesi)’dir Hz. Adem, Cennet’te ,   yasak ağaca yürür, (hata yapar) ve meyvesinden yer. Sonra, “Bismillâhirrahmanirrahîm” “Rabbena zalemna enfusena Ve in lem tağfirlena ve terhemna lenekunenne minel hasirin” (Araf Sûresi-23) Ayette buyrulduğu gibi, Hz. Havva annemiz ile birlikte: “Ya Rab, biz kendimize zulmettik. Eğer sen bizi bağışlamaz ve bize merhamet etmezsen, kaybedenlerden oluruz Ya Rabbi!” diye feryat ederler. Allah’ü Teâlâ onları Cennet’ten çıkarır. Hz. Adem Aleyhisselâm ile Havva annemiz, ilk defa bu dağın tepesinde buluşurlar; günahlarından dolayı gözyaşlarına boğulurlar, ağlarlar ve yalvarırlar: “- Ya Rabbi sana nasıl tevbe edelim, bize tevbeyi öğret!” Allahu Teala Hz. Adem Aleyhisselâm’a öğretir. “- Ey Adem, harama yürüdüğün ayaklarını topuklarınla beraber yıka. Yasak ağaca (harama) uzanan el

Yollar Cennet Veya Cehennem İkiye Ayrıldığında...

Resim
Yâ Rabbi! Bu imtihan dünyasında sana hakiki kulluk yapabilmeyi; Sevgili Peygamberin Muhammed Mustafa Aleyhisselâm’a hakiki ümmet olabilmeyi ve dünya imtihanını kazanabilmeyi nasip eyle! Yollar Cenne veya Cehennem diye ikiye ayrıldığında yolumuzu Cennet eyle! Peygamberimiz Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem'e komşu eyle! Nur cemalini doya doya görebilmeyi nasip eyle!