Kayıtlar

Ocak 24, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Biraz da Namaz Kılsak

Bir gece Ebu Musa el-Eş'arî Radiyallahü Anh yatsı namazından sonra Hz. Ömer Radiyallahü Anh'ın yanına geldi. Hz. Ömer Radiyallahü Anh: "- Bu saatte ne arıyorsun?" diye sordu. Ebu Musa Radiyallahü Anh: "- Seninle konuşmak için geldim" dedi. Hz. Ömer Radiyallahü Anh: "- Konuşmak için vakit geç değil mi?" deyince de: "- Fıkhî bir meseleyi görüşmek istiyordum" karşılığını verdi. Bunun üzerine oturdular ve uzun bir süre konuştular. Bir ara Ebu Musa Radiyallahü Anh: "- Ey Mü'minlerin Emîri! Biraz da namaz kılsak" diyecek olduysa da Hz. Ömer Radiyallahü Anh: "- Biz zaten şu anda namazdaymışız gibi sevap kazanıyoruz" diyerek konuşmayı sürdürdü. [Hz. Ömer Radiyallahü Anh: Böylece ilmin önemini vurgulamış oldu.] (Kenz)

Peygamberimiz Aleyhisselâm’ın “Cennete Giremez” Buyurduğu Bazı Hadis-i Şerifler

Peygamberimiz Aleyhisselâm’ın “Cennet’e Giremez” Buyurduğu Bazı Hadis-i Şerifler ·       “Yaptığı iyilikleri başa kakan, Cennet’e giremez.” (Tirmizi) ·       “Cimri, Cennet’e giremez.” (Deylemi) ·       “Faiz yiyen, Cennet’e giremez.” (Hâkim) ·       “Kölesine kötü davranan, Cennet’e giremez.” (Tirmizi) ·       “Yetim malı yiyen, Cennet’e giremez” (Hâkim) ·       “Hayâsız, Cennet’e giremez.” (Deylemi) ·       “Alkolik olan, Cennet’e giremez.” (Hâkim) ·       “Erkeklere benzemeye çalışan kadın, Cennet’e giremez.” (Nesai) ·       “Ana babasına asi olan, Cennet’e giremez.” (Nesai) ·       “Fuhuş söyleyen, Cennet’e giremez.” (Ebu Nuaym)

Peygamberimiz Aleyhisselâm’ın “Mümin Değildir” Buyurduğu Bazı Hadis-i Şerifler

  ·      “Komşusu açken tok yatan, mümin değildir.” (Buhari) ·      “Komşusu kötülüğünden emin olmayan kimse, mümin değildir.” (Buhari) ·      “Malına veya çoluk çocuğuna zarar verir korkusuyla komşusuna kapısını kapatan, onunla görüşmeyi kesen, mümin değildir.” (Harâiti) ·      “Kendisi için sevdiği şeyi, komşusu veya arkadaşı için sevmeyen mümin değildir.” (Müslim) ·      “Fuhuş konuşan mümin değildir.” (Buhari) ·      “Belayı nimet, rahatı musibet saymayan, mümin değildir.” (Taberani) ·      Kendisi için sevdiğini, kardeşi için sevmeyen mümin değildir.” (Buhari) ·      “Zina eden, şarap içen ve hırsızlık eden o anda mümin değildir.” (Buhari) ·      “Emanete riayet etmeyenin imanı yoktur.” (Taberani) ·      “Merhametli olmayanın imanı olmaz.” (Taberani) ·      “Başkasının karısını, kızını ayartan bizden değildir.” (İ. Ahmed) ·      “Müslümana zarar veren, hile yapan, bizden değildir.” (Müslim) ·      “Bizi aldatan bizden değildir.” (Taberani) ·      “İlim