Kayıtlar

Ekim 8, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Nükteli sözler 5

Nükteli sözler 5 İman, insanı insan eder. Belki insanı sultan eder. Öyle ise, insanın vazife-i asliyesi, iman ve duadır. Küfür, insanı gayet âciz bir canavar hayvan eder.   Bediüzzaman

Nükteli Söz 4

Nükteli Söz 4 Hazreti Mûsâ Aleyhisselâm, Hızır Aleyhisselâm’dan bir öğüt istemiş; Hızır’da ona şu tembihte bulunmuş: "Herkese faydalı ol, hiç kimseye zararlı olmamaya gayret et.”

Nükteli Söz 3

Nükteli Söz 3 Lokman Hekim Aleyhisselâm’a sormuşlar; "Saadetin alameti nedir?” Şöyle cevap vermiş: "Doğruluk, edep, ilim ve emanete riayettir.” Yine sordular; "Edep, asalet, mal ve ilimden hangisi daha üstündür?” Buna da şu cevabı vermiş; "Edep asaletten, ilim maldan hayırlıdır.”

Kırk Hadis-i Şerif

Kırk Hadis-i Şerif 5 ٠١- اَلْحَيَاءُ لاَ يَأْتِي إِلاَّ بِخَيْرٍ 01- “Hayâ ancak hayır getirir” Müslim 419 ٠٢- خَيْرُكُمْ مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْآنَ وَعَلَّمَهُ. 02- “Sizin en hayırlınız Kur’ân’ı öğrenen ve öğretendir.” Buhârî, Fedâilu’l-Kur’ân 21. خَيْرُ الْجِيرَانِ عِنْدَ اللهِ خَيْرُهُمْ لِجَارِهِ. ٠٣- 03- “Allah katında komşuların hayırlısı, komşusuna hayırlı olandır.” Tirmizî, Birr 28. ٠٤- رِضَا الرَّبِّ فِى رِضَا الْوَالِدَيْنِ. 04- “Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasıdır.” Hâkim, Müstedrek 152. ٠٥- لَعَنَ اللهُ مَنْ لَعَنَ وَالِدَيْهِ. 05- “Kim annesine ve babasına lânet ederse Allah da ona lânet eder.” Buhârî, Kitabu’l-Edeb 4. ٠٦- لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يَرْحَمْ صَغِيرُنَا، وَيُوَقِّرْ كَبِيرُنَا. 06- “Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir.” Ebu Davud, Edeb 58. ٠٧- إِنَّ الصِّدْقَ يَهْدِى إِلَى الْبِرِّ. 07- “Muhakkak ki doğruluk iyiliğe götürür.” Müslim, Birr 103. ٠٨- وَإِنَّ

TİME Dergisi Kapağına Kur'an'dan Ayet Taşıdı

Resim
TİME Dergisi Kapağına Kur'an'dan Ayet Taşıdı Time dergisi Suriye'de mağdurların yardımına koşan Beyaz Kasklılar'ı kapağına taşıyarak Kuran-ı Kerim'den bir ayete başlık olarak yer verdi. TİME dergisi kapağına Kur'an'dan ayet taşıdı ABD merkezli Time dergisi Suriye'de mağdurların yardımına koşan Beyaz Kasklılar'ı kapağına taşıyarak Kuran-ı Kerim'den bir ayete başlık olarak yer verdi. Dergi, Beyaz Kasklılar'ın yardıma koşarken ki fotoğrafının altına Maide Suresi'nin 32'nci ayetindeki, "Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanlığı kurtarır" ifadesini yazdı. "Ödül değil barış istiyoruz" Haberde "Beyaz Kasklılar 60 bin can kurtardı" denildi. Nobel Barış Ödülü'ne aday olan Beyaz Kasklılar ise "Zaten ödül değil barış istiyoruz" dedi. Kıssadan Hisse: Kur'an-ı Kerim'in içinde insanları hem bu dünyada hem ahirette saadete kavuşturacak tüm formüller vardır.