Kayıtlar

Ekim 7, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Adama Göre Adam

Adama Göre Adam İncili Çavuş Osmanlı elçisi olarak Fransa Kralına gönderildiğinde, Elbiseleri yamalı imiş... Kral: -Bana senden başka gönderecek adam bulamadılar mı? Deyince. İncili Çavuş: -Osmanlılar adama göre adam gönderirler! Cevabını verir.

Bu Güne Kadar Hiç Yumurtlamadım

Bu Güne Kadar Hiç Yumurtlamadım Tanıdıklarından biri, yazdığı romanın müsveddelerini Neyzen Tevfik'e göstererek fikrini sorar. Neyzen, beğenmediğini ifade edince, adam: - İyi ama der. Siz hiç roman yazmadınız ki! Neyzen Terfik su cevabı verir: - Ben yumurtanın tazesini bayatını iyi anlarım. Ama bu güne kadar hiç yumurtlamadım.

Nükteli Sözler 2

Nükteli Sözler 2 Bir konuşmacı” İnkılaplarımızla Avrupa’yı on asır geride bıraktık!” diye nutuk çekerken, Yahya Kemal esefle dizine vurarak: - Hay Allah ya! Demiş. Şu Avrupa’yla da bir türlü beraber olamıyoruz. Ya geri kalıyoruz, ya onu geçiyoruz... Akıllı söylemeden düşünür, akılsız düşünmeden söyler.

Nükteli Sözler 1

Nükteli Sözler 1 Lokman Hekim Aleyhisselâma sordular: "Seni bu dereceye ne ulaştırdı?” Lokman Hekim Aleyhisselâm şöyle cevap verdi: "Doğru söz söylemek, emaneti sahibine vermek, bana ait olmayanı bırakmak, beni ilgilendirmeyene karışmamak, benden olmayanı terk etmektir.”