Kayıtlar

Eylül 19, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Nimete Şükür Duası

Nimete Şükür Duası رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ Okunuşu:  “Rabbi evzi’nî en eşküra ni’meteke’lletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve a’mel sâlihan terdâhü, ve edhılnî bi rahmetike fî ibâ dike’s-salihîn.” (Neml,27/19) Anlamı:  “Ya Rabbi! Bana, anneme ve babama ihsan ettiğin nimetine şükretmemi ve razı olacağın ameller yapmamı nasip et; rahmetinle beni Salih kulların arasına kat!

Üzüntüyü ve stresi giderme duası

Üzüntüyü ve stresi giderme duası Hz. Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem üzüntülü ve stresli olduğunda şu duayı okurdu;    لَا اِلَهَ اَلاَّ اللهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ لَا اِلَهَ اَلاَّ اللهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ لَا اِلَهَ اَلاَّ الل اللهُ رَبُّ السَّماَواَتِ وَرَبُّ اْلاَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ Okunuşu:  Lâ ilâhe illallâhü’l-Azîmü’l Halîm. Lâ ilâhe illallâhü Rabbü’l Arşi’l Az’ım. Lâ ilâhe illallâhü Rabbü’s-semâvâti ve Rabbül ardı. ve Rabbül Arşil Azîm. Anlamı:  "Allah'tan başka ilah yoktur. O, büyüktür ve hilm sahibidir. Allah'tan başka ilah yoktur. O, Büyük arşın Rabbidir. Allah'tan başka İlah yoktur. O, Göklerin, yerin ve büyük Arş'ın Rabbi'dir."

Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dua

Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dua اَللَّهُمُّ غَارَتِ النُّجُومُ وَهَدَآتِ الْعُيُونُ وَاَنْتَ حَىٌّ قَيُّومٌ لَا تَاْخُذُكَ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ياَحَيُّ ياَقَيَّومَ اَهْدِي لَيْلِي وَأَنِمْ عَيْنِي Okunuşu: "Allahumme ğarati'n-nücûmü ve hedeetil uyûnu, ve ente Hayyün Kayyûmün lâ-te'hüzüke sinetün ve lâ nevmün, yâ Hayyü yâ Kayyûmü ehdi leyli ve enim ayni." (11) Anlamı: Allah'ım, yıldızlar söndü, gözler kapandı. Sen ise hayat sahibi, daima duran ve tutansın. Seni ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Ey Hay olan Allah'ım, Kayyûm olan Allah'ım, gecemi rahat kıl gözlerimi kapatıver.

Ülkeme Döviz Kazandırmaya Geldim; Döviz Harcamaya Değil!

Resim
Ülkeme Döviz Kazandırmaya Geldim; Döviz Harcamaya Değil! Bir arkadaşımın mühendis oğlu anlattı. Boğaz köprüsünde çalışan bir Japon mühendisin çorapları eskimiştir. Ama bir türlü yenisini almaz. Eski çorapları yıkar yıkar giyer. Mühendis Türk arkadaşları merak edip sorarlar: “- Neden yeni çorap almıyorsun?” diye… O da der ki: “- Ben buraya ülkeme döviz kazandırmaya geldim; döviz harcamaya değil! Üç hafta sonra ülkeme döneceğim! Yenisini alır giyerim! Bunu Neden Anlattım? 01.02.2007 tarihinde Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz Edirne Selimiye camii’ni ziyaret eder. Çorapları yırtıktır. Bizim gazeteciler ertesi gün hemen fotoğrafı basarlar. Alay ederler… “Ti” ye alırlar.             Alınacak Dersler: ·          Belki adamın o an için bozuk parası yoktu, ·          Belki yeni çorap almak için zamanı yoktu, ·          Belki çoraplar aniden yırtıldı, değiştirme fırsatı olmadı, ·          Belki çok tutumlu birisiydi, ·          Belki de