Kayıtlar

Haziran 18, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Abdestin Fazileti

Abdestin Fazileti Hz. Ebu Hüreyre Radıyallâhu Anh anlatıyor: Rasûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki; Mü'min veya Müslüman bir kul abdest aldığı zaman; yüzünü yıkayınca, gözüyle bakarak işlediği bütün günahlar su ile veya suyun son damlasıyla yüzünden dökülür iner, ellerini yıkayınca elleriyle işlediği hatalar su ile birlikte veya suyun son damlasıyla ellerinden dökülür iner. Ayaklarını yıkayınca da ayaklarıyla giderek işlediği bütün günahları su ile veya suyun son damlasıyla dökülür iner. (Öyle ki abdest tamamlanınca) günahlarından arınmış olarak tertemiz çıkar.

Allah Namaz Sayesinde Hataları Siler

Allah Namaz Sayesinde Hataları Siler Hz. Ebu Hüreyre Radıyallâhu Anh anlatıyor: Hz. Peygamber Aleyhissalâtu Vesselâm'in şöyle söylediğini işittim. Sizden birinizin kapısının önünden bir nehir aksa ve bu nehirde her gün beş kere yıkansa, acaba üzerinde hiç kir kalır mı, ne dersiniz? Dediler, onun kirlerinden hiçbir şey bırakmaz! Aleyhissalâtu vesselâm İşte bu, beş vakit namazın misalidir. Allah’ü Teâlâ onlar sayesinde bütün hataları siler buyurdu.

Haramdan Böylesine Korkan Ebu Dücane

Haramdan Böylesine Korkan Ebu Dücane Gönlü hakikat incileriyle bezenmiş yüce sahabe takvada en ileri derecedeydi. Bütün namazlarını Peygamberin arkasında kılıyordu. Ebu Dücane seher vakti gelir gelmez evinden çıkıyor, Mescidi Nebevinin yolunu tutuyor, sabah namazını devamlı olarak Kâinatın Efendisiyle kılıyordu. Fakat namazı kılar kılmaz dua ve tesbihleri beklemeden kalkıp gidiyordu. Bu husus Nebiyyi Muhteremin dikkatini çekmiş olacak ki bir gür sordular; - Ey Ebu Dücane! Neden acele çıkıp gidiyorsun Ebu Dücanenin gönül dudakları dile geldi ve - Ey Allah’ın Sevgili Resulü, dedi. Sana feda olayım. Sebebi şudur Komşumun bahçesindeki hurmaların dalları bizim evin önüne kadar uzanıyor. Gecikecek olursam bizim çocuklar uyanacak ve rüzgârın tesiriyle avucumuza dökülen olgun hurmaları bilmeyerek yiyecek, midelerine haram lokma girmiş olacak. Buna meydan vermemek için dökülen hurmaları topluyor, komşumun evinin önüne bırakıyorum. Varlığın sebebi olan Peygamber gökleri aydınlatacak şek

Güzellik Kremi

Güzellik Kremi Televizyon spikeri, kameraman arkadaşı ile birlikte geldiği süpermarkette canlı bir röportaj yapıyordu. Herkes ekranda görünmek için onların etrafını sarmış ve kendilerini ön plana çıkarabilmenin telaşına kapılmıştı. Spiker, çevresindeki hanımları inceden inceye süzdükten sonra, elindeki mikrofonu genç bir kıza uzatarak Sayın bayan, dedi. Güzellik konusunda tarafsız bir araştırma yapıyoruz. Özellikle cilt güzelliğinizi neye borçlu olduğunuzu sorabilir miyim size Genç kız kot pantolonuna kadar sarkan saçlarını geriye savurup bakışlarını devirirken Henüz yeteri kadar para kazanamadığım için cildime salatalık kabukları yapıştırıyorum, dedi. Arada bir de salatalık kremi kullanıyorum. Bu yüzden de parıl parıl parlıyor elbet. Spiker bu sefer genç bir kadına dönerek; Ya siz hamfendi diye sordu. Sizin de cildiniz çok bakımlı görünüyor. Kadın kendinden emin vaziyette Ben pahalı bir “cilt bakım seti” ne sahibim, dedi. Düzenli olarak cildime bakar, sabah akşam kremleyip neml

Hz. Ömer’i Ağlatan Çocuk

Hz. Ömer’i Ağlatan Çocuk Hz. Ömer Radiyallahü Anh’in mübarek adetlerindendir ki, her zaman camiye erken giderlerdi. Bir gün bir çocuğun erkenden koşarak, acele acele camiye gittiğini gördü. Hz. Ömer çocuğa; “Yavrum ne oldu, böyle acele acele nereye koşuyorsun!” dedi. Çocuk “Namaza gidiyorum efendim! namaz vakti yaklaştı, abdestim yok. Ezan okunmadan abdest alacağım”, dedi. Hz. Ömer; “Yavrum sen daha küçüksün, sana namaz farz olmamıştır”, buyurdu. Çocuk “Efendim bu işin küçüğü büyüğü olur mu? Dün benden küçük bir çocuk vefat etmişti de mezarlığa götürüyorlardı.” Hz. Ömer çocuğun bu cevabından öyle duygulandı ki, gözyaşlarını tutamadı ve; “Ya Rabbi! Bu çocuk ne iyi, ne akıllı çocuk” demekten kendini alamadı.