Kayıtlar

Şubat 12, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

“Bana da mı Lolo?”

 “Bana da mı Lolo?” Bir avukat, kurtuluş imkânı olmayan bir dâvayı çok büyük bir para mukabilinde üzerine almıştı. Son bulduğu çareyi suçluya söyledi:  — Hâkim sana ne sorarsa, sâdece “Lolo” Diye cevap verecek başka hiç bir şey söylemeyeceksin. Suçlu avukatın sözünü tuttu. Adı sorulduğu zaman bile: — Lolo dedi. Avukat, müvekkilinin bir deliden başka bir şey olmadığında ısrar etti, isbat etti, ve beraat kazandı. Sevinç içinde idi, meslek hayatının en büyük mükâfatını kazanıyordu. Tam 20 bin lira. Müvekkiline gitti: — Oh dedi, kurtuldun... Paraları bugün mü, yarın mı verirsin? Adam cevabını verdi: — Lo, lo. — Aman ne yapıyorsun, seni felaketlerden kurtardım. — Lo, lo. — Ama dedi bana da mı Lolo?  — Lo, lo. (Alıntı)

Değirmen Taşı

Değirmen Taşı Hasırcızâde Mehmet ağa, bir gün Fuat Paşa'inn yanında iken Paşanın pırlanta yüzüğüne dikkatle bakmağa başlamış. Fuat Paşa sormuş — Yüzücüme mi bakıyorsun? — Evet Paşam... Taşını merak ettim. Elmastır Güzel. Fakat faydası nedir? — Hiç... — Peki, ne gelir getirir? — Hiç. — Yazık. Benim de babadan kalma bir çift taşım var; bana senede elli altın getirir. — Amma yaptın-ha... Ne taşı bu? — Değirmen taşı! (Alıntı)

İşi Ehline Vermek…

İşi Ehline Vermek… Adamın birinin gözü ağrıyordu. Bir baytara muayene için gitti. Baytar hayvanlara yaptığı ilâcı ona da yapınca, adamın gözü kör oldu. Adamcağız baytarı hâkime şikâyet etti. Hâkim baytara hiç ceza vermedi ve: “Eğer bu adam eşek olmasaydı sana muayeneye gelmezdi” dedi. (Alıntı)