Kayıtlar

Aralık 3, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Üveysilik Nedir?

Üveysilik Nedir? Peygamber efendimiz veya evliyanın ruhları ile terbiye edilene “üveysi” denir. Peygamber efendimize, evliyadan birine üveysi olmak için her gün tenha bir yerde iki rekât namaz kılıp, bir Fatiha okuyup, sevaplarını Onun mübarek ruhuna göndermeli, bir müddet Onun ruhunu düşünmeli. Birkaç gün sonra onun üveysisi olunur. (Dürr-ül-mearif) Evliyadan birinin üveysisi olmak için tenha bir yerde iki rekât namaz kılıp, sevabını o velinin ruhuna gönderip ruhunu düşünerek beklemelidir. (Makamat-i Mazheriyye) Üveysi olmak için itikadın düzgün olması ve dinimizin emirlerine uyulması gerekir. Ayrıca, çok sevmek de şarttır. Böyle bir kimse, istediği velinin üveysisi olabilir. Üveysi olan da, o veli tarafından terbiye edilerek yükselir. İmam-ı Rabbani Kuddise Sirrûh hazretleri gibi Resulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem efendimizin vârislerinden birine üveysi olan, aynı zamanda Resulullaha da üveysi olmuş olur.

Emperyalist Uşağı

Emperyalist Uşağı Emperyalist uşağı fıtrata uygun olur, Eğilmeye alışkın, beli yatkındır onun. Her zaman son tahlilde hedefte soygun olur, Çalmaya meyillidir, eli yatkındır onun Sömürülen ülkeler tarumar edilse de, Muktedir olanları dolarla güdülse de, Emperyalist ne derse ardından gidilse de, Hiç yorgunluk göstermez, yolu yatkındır onun. Namussuzu parlatır, namusluları kınar, Kuş beyinlidir ama, meyveli dala konar. Medyada gerçekleri çarpıtır öyle sunar, Yalanlar söylemeye dili yatkındır onun. Zaman zaman dönerek kıbleyi değiştirir, Ortalık karıştıkça elini ovuşturur. Fraksiyon yaratır, militan dövüştürür, Bölüp, parçalamaya solu yatkındır onun Muktedirler değişir, değişmez onun huyu, Yal gördüğü yerlere yetişir onun boyu. Ampule uygun durur, takmaya hazır duyu, Kaçak akım vermeye pili yatkındır onun. Yerli, milli olanı savunur görünse de, Emperyalizme hizmet yükü vardır ensede. Vatanını düşünmez, baştanbaşa yansa da, Közle

Dünyanın En Zengin Adamı Açlıktan Ölmüş… (Dünya’nın En İbretlik Haberi)

Dünyanın En Zengin Adamı Açlıktan Ölmüş… (Dünya’nın En İbretlik Haberi) Lord Teshlid İngiltere'nin en zengin adamlarındandı, zaman zaman devlete bile borç veriyordu. Malikânesinde oldukça büyük ve korunaklı bir odayı servet kasası olarak kullanıyordu. Bir gün hazinesine girdi ve yanlışlıkla kapıyı üstüne kapattı. Oda çok özel inşa edildiği için, ne kadar bağırıp çağırdıysa, yardım istediyse de sesini kimseye duyuramadı. Zaman zaman eve gelmediği için, evdekiler arama ihtiyacı hissetmedi. Günler sonra cesedi bulunan Lord, bir şekilde parmağını kesmiş ve kanıyla şu cümleyi yazmıştı: "Dünyanın en zengin insanı, açlıktan ve susuzluktan ölüyor!"... Dünya hayatında mal ve servetin her şeyi çözdüğünü sananlara duyurulur... Rabbim hepimizi hakkıyla ibret alanlardan eylesin! Âmin!