Kayıtlar

Kasım 21, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İspat

İspat Bir rivayete göre, Betrand Russell “Bana 1+1=1 olduğunu gösterin, size istediğiniz her şeyi ispat edeyim” dermiş. Bir gün, uyanığın teki üstada yanaşıp “Kabul edelim ki, 1+1=1. Bize Papa olduğunu ispat edebilir misin?” diye sorar. Bir anlık duraksamadan sonra B. Russell şu ispatı yapar: “Dünyada bir tane Papa var. Ben de birim. Demek ki, Papa ve Ben biriz.”

İnsan Ve Tansiyon

İnsan Ve Tansiyon - "İnsan, kâinata hâkim bir varlıktır" diyen felsefe öğretmenine, öğrencilerden biri, şu cevabı vermiş: - Tansiyonuna bile hâkim olamayan insan, kâinata nasıl hâkim olur?

Haksız Yere

Haksız Yere Sokrates ölüme mahkûm edildiğinde, eşi: - Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrates: - Ne yani, demiş. Birde haklı yere mi öldürülseydim!

Haklı Tenkit

Haklı Tenkit Eflâtun, bir grup arkadaşı arasında oturan Sokrat a: - Geçen gün bir arkadaşını herkesin arasında azarladın, diye çıkışmış. O sözleri baş başa kaldığın zaman söyleyemez miydin? Sokrat, soruya soruyla karşılık vermiş: - Beni böyle azarlamak için, baş başa kalmamızı bekleyemez miydin?

Dalkavuk

Dalkavuk Sokrat, asla hoşlanmadığı dalkavuk türü adamlardan biriyle konuştuktan sonra: “Söylediğim bu kadar şeyden hiç olmazsa birine itiraz et be kardeşim,” demiş. “Böylelikle iki kişi olduğumuzu anlayayım.

Ben Çekilirim

Ben Çekilirim Dünya nimetlerine önem vermeyen yasayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek olanaksızdır. Mağrur zengin, filozofa: -Ben bir serserinin önünde kenara çekilmem. Bunun üzerine Diyojen kenara çekilerek, gayet sakin su karşılığı verir: -Ben çekilirim.

Beyni Doğru Kullanma Kılavuzu

Beyni Doğru Kullanma Kılavuzu Önemli kararlarınızı açık havada yürürken alın, yabancı dil öğrenmeye çalışın, güzel bir fotoğrafa bakın, odanızın camını açarak kendinize oksijen ısmarlayın... İşte beyninizi daha iyi çalıştırmanın yolları.(Saklı Bilgi)  Türkiye’de kişisel gelişim kültürünü yaygınlaştırmak için kurulan KİGEM, 13-19 Mart tarihlerini, “Beyin Haftası” olarak kutlamaya başladı. Dünyanın 67 ülkesinde de bu tarihler beyin haftası olarak kutlanıyor. Hafta kapsamında beyni doğru kullanma bilincini yaygınlaştırmak için KİGEM ‘in kurucusu Mümin Sekman tarafından hazırlanan “Beynine iyi bak!” adlı kitapçık dağıtılacak. İşte “Beyin kullanma Klavuzu”ndan beyninizi doğru kullanmanın çarpıcı yolları... AÇIK HAVADA DÜŞÜNÜN 1- Beyin açık havadayken ve ayaktayken daha iyi çalışır. İnsan beyninin ayaktayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir. Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız, “volta atmayı” deneyebilirsiniz. 2 - Yürürken kolları sallamak be

Alzaymır Hastalığının Tedavisi İçin Yeni Bir Molekül Keşfedildi

Alzaymır  Hastalığının Tedavisi İçin Yeni Bir Molekül Keşfedildi Güney Koreli bilim adamları,  alzaymır  hastalığının tedavisi için kullanılacak yeni bir molekül keşfetti. Yonhap haber ajansının Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsüne (KIST) dayandırdığı habere göre, çalışmanın lideri Kim Young-soo ve Yang Seung-hoon, Necrostatin-1 olarak adlandırılan molekülün, beyin hücrelerinin ölümünü ve bilişsel bozuklukları azalttığını ortaya çıkardı. Sinirlere ait hücrelerin ölümünü azaltmanın, tedavinin önemli bir hedefi olduğunu belirten bilim adamları, sonuçların, Necrostatin‐1 molekülünün, hastalığın sebebi olarak bilinen amyloid beta ve hyperphosphorylated tau proteinlerini etkin biçimde önlediğini gösterdiğini ifade etti. Kim, "Bundan sonra Alzheimer hastalığının sebeplerini bulmaya ve zamanla yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yoğunlaşacağız." dedi. Güney Kore Ulusal Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu tarafından finanse edilen çalışmanın sonuçları, "EMBO Molecula

Aşkınla Çak Olsa Bu Ten

Aşkınla Çak Olsa Bu Ten Aşkınla çak olsa bu ten, Yine ben illallah derim. Yansa da kül olsa bu ten Yine ben illallah derim. Tamuya atsalar beni, Odlara yaksalar beni, Mecnûn kulun etseler beni, Yine ben illallah derim. Gözümden aksa yaşlarım, Bağrımda bitse taşlarım, Ah-u zâr olsa işlerim, Yine ben illallah derim. Kaynak: Allah Resül Aşkına Mevlidi Şerif Kaside İlahi, Müslim Karabacak

Ahi Evran

Ahi Evran Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kazım Ceylan, sonradan bir meslek kuruluşu olarak da anılan Ahiliğin temelinde “güçlü bir ahlaki anlayışın” olduğunu söyledi. Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kazım Ceylan, “Ahilere göre, doğrulukla yapılmayan iş bereket getirmez, getirse bile bu iş sürekli olmaz” dedi. Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Ahilik ahlâk ve davranış kurallarının yüzyıllar boyunca Anadolu Türk halkının milli karakterini belirlemiştir. Bu gün sosyal antropologların Türk köy ve kasabalarında sıradan Türk İnsanının Davranışları Üzerinde Tespit Ettikleri Özellikler: ·         Olağan üstü bir konukseverlik, ·         Güç durumda olanların yardımına koşma, ·         Özveri ve dayanışma, ·         İmece denilen tarlada hep birlikte ortak çalışma, ·         Büyüğe saygı, ·         Hırsızlıktan, cinsel tacizden ve başkası aleyhine kötü söz söy