Kayıtlar

Haziran 15, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sütlüce’deki Büyük İnfilak Faciası

Resim
  Kafkas İslâm ordusu komutanı Nuri Paşa, Eyüp Sultan’da silah fabrikası kurduğunda: “Kapat onu!” diye tehdit ettiler. Devlete bedava verdiği silahları almayıp, aynısını yurt dışından tonlarca parayla satın aldılar. Silah yapmaya devam edince de fabrikayla beraber havaya uçurdular. Ya Rabbi! Dış güçlerle işbirliği yaparak; vatanına ve milletine ihanet eden hainleri; kahrınla kahreyle, izzetinle zelil eyle! Âmîn!  

Ne Diyeyim Sana?

Hepimizin soy ağacı Osmanlı’dır bakınız, Onlara kin duymayın buna yoktur hakkınız, Savaştığımız Yunan’la bile barış yaptınız, Bir ecdadınla barışamadın ne diyeyim sana?   Dedenin dedesi Osmanlı, bunu inkâra yeltenme, Batının tuzağına düşüp te ecdadına kinlenme! Ülkene sahip çık, kötü düşünceyle yemlenme! Ecdadına kin besliyorsun ya, ne diyeyim sana?   Cihanın yarısına adalet ile hükmetti dedemiz, Şu anda her yerde onların eserlerini gezeriz… Batının oyununa gelip, niye atamızı ezeriz, Ecdadına düşmansın ya, ne diyeyim sana…   Sen hiç nesline kin besleyen millet gördün mü? Gaza niyetini atını er meydanına sürdün mü? Yemen’de, Viyana’da, şehit olup, öldün mü? Ecdadını incitiyorsun ya, ne diyeyim sana…   Ta Mete’den bu yana şanlıdır hep neslimiz, Şu dünyada adaleti yaymaktı tüm derdimiz… Yaratılanı yaratandan ötürü hep sevmişiz… Ecdadını incitiyorsun ya, ne diyeyim sana…   Gel kardeşim vurma yazıktır, şanlı atana, Halâ nesline kin besliy

Önce, Ahlâk ve Maneviyat…

Resim
    Matematiğin babası sayılan Harezmi'ye: "İnsan nedir?" diye sormuşlar... Demiş ki: "İnsan güzel ahlâklı ise; = 1 eder. Yakışıklı ise; buna bir sıfır ekleyin = 10 eder. Varlıklı ise; bir sıfır daha ekleyin = 100 eder. Soylu ve neseb sahibi ise; bir sıfır daha ekleyin= 1000 eder. Fakat "Ahlâk" olan bir giderse; insanın kıymeti gider geriye değeri olmayan sıfırlar kalır!"