Kayıtlar

Haziran 12, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Saman Yenir mi?

Saman Yenir mi? Bir kadın için en büyük mutluluk, kocasının kendisini takdir etmesidir. Bilhassa kadınlar, basit şeylere dikkat ederler. Bayramlarda, mübarek gecelerde, evlenme yıldönümlerinde ufak da olsa bir hediye vermeyi ihmal etmemelidir! Kadının biri, senelerce güzel yemekler yapar. Buna rağmen, beyinden en ufak bir takdir, bir teşekkür görmez. Bir gün kapalı bir sahan içinde saman koyup yemeklerle birlikte sofraya koyar. Beyi kabı açıp samanı görünce, şaşırır, kızarak; - "Bu ne, saman yenir mi? Ben hayvan mıyım?" diye çıkışır. Hanımı der ki: - "Yıllardır nefis yemekler yapıyorum! Beyim galiba iyiyi, kötüyü ayıramıyor. Önüne ne konsa yer! diye düşünmüştüm. Şimdi, yalnız kötüyü anladığın, iyiyi hiç anlamadığın meydana çıktı."

Halimiz Ne Ola Mahşerde!

Halimiz Ne Ola Mahşerde! Halimiz ne ola mahşerde, cümle âlem düşer derde, O dar günde seni nerde bulayım ya Rasulallah, O dar günde seni nerde bulayım ya Habîballah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Rasulallah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Habîballah! Sana geldim ey ya Sultan, lütfeyle derdime derman, Uğruna canımı kurban vereyim ya Rasulallah, Uğruna canımı kurban vereyim ya Habîballah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Rasulallah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Habîballah! Sana geldim yas içinde, bu gönlüm kir pas içinde, Hep ömrüm iflas içinde ne olayım ya Rasulallah, Hep ömrüm iflas içinde ne olayım ya Habîballah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Rasulallah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Habîballah! Müslümanlar boyun eğer sana gelmek ister meğer, Uğrunda ölmeye değer öleyim ya Rasulallah, Uğrunda ölmeye değer öleyim ya Habîballah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Rasulallah! Salatullah Selamullah Aleyke Ya Habîballah!

Affet İsyanım Benim Halim Yaman Allah’ım

Affet İsyanım Benim   Affet isyanım benim, Halim yaman Allah'ım, Ref et nisyanım benim, Medet aman Allah'ım, Halim yaman Sultanım!   Affına güvenirim, Kapında dilenirim, Kovsam yine gelirim, Medet aman Allah'ım, Halim yaman Sultanım!   Defterim doldu siyah, Amelim tekmil günah, Sensin kuluna penah, Medet aman Allah'ım, Halim yaman Sultanım!   Ben bir yüzü karayım, Sana nasıl varayım, Ya kime yalvarayım, Medet aman Allah'ım, Halim yaman Sultanım!   Ömrümü ettim heder, Mücrimim hâlim beter, Bana kulum de yeter, Medet aman Allah’ım! Halim yaman Sultanım!   "Lâ taknatû" buyurdun, Rahmetinle doyurdun, Kullarına duyurdun, Medet aman Allah’ım! Halim yaman Sultanım!   Ümmet et habibine, Gönüller tabibine, Rahmeyle garibine, Medet aman Allah'ım, Halim yaman Sultanım!   Aşki'yi azad eyle, Cemalinle şâd eyle, Kulum diye yâd eyle, Medet aman Allah'ım, Halim yaman Sultanım!