On Birinci Tavsiye: Allah'a Tevbe Etmenin Fazileti

On Birinci Tavsiye: Allah'a Tevbe Etmenin Fazileti

Ağarr b. Yesar El Müzeni Radiyallahü Anh Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

“- Ey insanlar, Allah’ü Teâlâ’ya tevbe ediniz, O'ndan bağışlama dileyiniz Ben bile günde yüz defa tevbe ediyorum!” (Müslim)

Ebu Hureyre Radiyallahü Anh'ın şöyle buyurduği rivayet edilmiştir: Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’i şöyle derken işittim:

“- Allah’ü Teâlâ’ya yemin olsun ki ben günde yetmişten fazlâ Allah’ü Teâlâ’dan bağışlanma dileyip, O'na tevbe ediyorum!” (Buhari)

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem’in hizmetkârı, Ebu Hamza Enes b. Malik El Ensari Radiyallahü Anh Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

“- Allah’ü Teâlâ kulunun tevbesine, sizden birinizin çölde devesini kaybettiği haldeyken devesini bulmasından daha çok sevinir. (Buhari, Müslim)

Müslim'in rivayeti ise şöyledir:

“- Allah’ü Teâlâ, kulunun kendisine tevbe ettiği sırada onun tevbesine sizden birinizin şu haldeki durumundan da çok sevinçlidir ki sizden biriniz çöl bir arazide bineğinde iken, bineği üzerinde yiyeceği ve içeceği olduğu halde birden kaybolur, o da buna üzülüp bir ağaca gelip bineğine üzgün bir halde iken ağacın gölgesinde uzanmış olduğu sırada birden onu yanında ayakta durur bulur, yularından tutar, sonra da sevincinin şiddetinden dolayı: ‘Allah'ım sen benim kulumsun ben de senin rabbinim’ deyip te hata eder.

Ebu Musa Abdullah b. Kays El Eşari Radiyallahü Anh Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

“- Allah’ü Teâlâ gündüz günah işleyenin tevbe etmesi için gece elini açar. Gece günah işleyenin tevbe etmesi için de güneşin batışından doğuşuna kadar gece elini açar.” (Müslim)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)