Kırk Dördüncü Tavsiye: Uykusu Gelmeyen Kimsenin Okuyacağı Dua

     Kırk Dördüncü Tavsiye: Uykusu Gelmeyen Kimsenin Okuyacağı Dua

Zeyd b. Sabit Radiyallahü Anh şöyle demiştir:

“- Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’e bana musallat olan uykusuzluktan şikayet ettim, şöyle buyurdu”:

 

Uyku Tutmayan Kişinin Okuyacağı Dua

اللَّهُمَّ غَارَتِ النُّجُومُ، وَهَدَأَتِ الْعُيُونُ، وَأَنْتَ حَيٌّ قَيُّومٌ، لَا تَأْخُذُكَ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ، يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ، أَهْدِئْ لِيَلِي، وَأَنِمْ عَيْنِي

“Allâhumme ğârati’n-nucûmu ve hedeeti’l-uyûnu ve ente hayyun kayyûmun lâ te’huzuke sinetun ve lâ nevm. Yâ Hayyu yâ Kayyûmu ehdi leylî ve enim aynî.”

“Allah’ım! Yıldızlar battı, gözler sakinleşti. Sen hayat sahibi ve daima duransın. Seni ne uyku, ne de uyuklama tutabilir. Ey hayat sahibi ve Kayyûm olan Allah’ım! Gecemi sakin kıl, gözlerimi uyut.”

(İbni Sünnî: 2/723)

Zeyd b. Sabit Radiyallahü Anh şöyle der:

“- Ben bu duayı okudum. Allah’ü Teâlâ benden maruz kaldığım şeyi giderdi.”. (ibnu Sünni)

Yine Rasulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem Halid b. Velid Radiyallahü Anh'a uykusuzluk musallat olduğunda ona şöyle dua etmesini öğretmiştir:

 اللّهُمَّ رَبَّ االسَّمَاوَاتِ السَّبْع وَما أظَلَّتْ، وَرَبَّ الأرْضِينَ السَّبْع وَما أقَلَّتْ، وَرَبَّ الشَّيَاطِينِ وَما أضَلَّتْ، كُنْ لِي جَاراً مِنْ شَرِّ خَلْقِكَ كُلِّهِم جَمِياً مِنْ أنْ يَفْرَطَ أحَدٌ مِنْهُم عَلَيَّ، أوْ أنْ يَطْغَى عَلَيَّ، عَزَّ جَارُكَ، وَجَلَّ ثَنَاؤُكَ، وَلاَ إلٰهَ إلاَّ أنْتَ

“Allahümme Rabba's semavati's seb'i vema ezallet ve Rabbe'l erdîne vema ekallet ve Rabbe'ş şeyatine vema edallet kun li caren min şerri halgıke küllihim cemian en yefruta aleyye ahadun min hum ev en yetğa, Azze caruke ve Celle Senâuke.” (Tirmizi, Taberani)

“Ey yedi kat göğün ve gölgelendirdiklerinin Rabbi Allah’ım! Yedi kat yerin ve üzerinde taşıdıklarının Rabbi! Şeytanların ve saptırdıklarının Rabbi olan Allah’ım! Bütün yarattıklarının şerrinden, bana saldırmaları ve zulmetmelerinden beni koru. Senin yardımın yüce, övgün büyük, Senden başka da ilâh yoktur.” (Tirmizî, 3518)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)