Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimizin Sevgisi

Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimizin Sevgisi

Resûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimizi, ruhen ve itikaden sevmek lazımdır. Allah Celle Celâlühü’ye gerçek kul olmak isteyenler, onun muhabbetinde yarışmakta, en yüce makamı onun sevgisinde bulmakta, bu aşkla ölmeyi, şehâdet mertebesinden üstün bilmektedirler.
Bu sevgi, mümin için ruhun gıdası, kalbin nuru ve hayatının gayesi ve bütün saadetin anahtarıdır. Bu hayâtî gıdadan mahrum olanlar, mânen ölüdürler. Kalplerinde bu muhabbet nuru yanmayanlar, mânen karanlıkta batmışlardır. Onun sevgisi, imana kuvvet, basirete nur, amellere ihlas, yüce hal ve makamlara basamaktır. Onun sevgisi dünyada velilik, kabirde dirilik ve mahşerde gölgelik verir. Onun sevgisi ile cennet yolu açılır. Bu iksirden mahrum olanlar, bu dünyada ebter ve ahirette de rezildirler.

Allahu Teala O Sallallahü Aleyhi Vesellem’i sevmeyi yüce kitabında emretmiştir: “Ey Resûlüm de ki: Babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, karılarınız, soylarınız, kazandığınız mallar, geçersiz olmasından korktuğunuz bir ticaret, hoşunuza giden meskenler size Allah ve Resûlü’nden ve onun yolunda cihaddan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri (azabı) gelinceye kadar bekleyin. Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez. (Tevbe s. 24)  Ayeti Kerime, Yüce Allah’ı ve Resûlü Sallallahü Aleyhi Vesellem’i her şeyden fazla sevmeyi emreder. Nefsini, ailesini ve dünyalığını, Allah Celle Celâlüh ve Resûlü Sallallahü Aleyhi Vesellem’nden fazla sevenleri açık bir şekilde tehdid eder.
Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimiz de şöyle buyururlar: “Beni evladınızdan, babalarınızdan ve bütün insanlardan daha fazla sevmedikçe, hiçbiriniz iman etmiş sayılmaz.’’ Yani kâmil mümin olmaz.
İnsanlığa dünya ve ahiretin saadet kapılarını gösteren ve açan peygamberlerdir. Bunun için bütün peygamberleri ve başta büyük Peygamberimizi Sallallahü Aleyhi Vesellem sevmek ve (bu sevginin ispatı olarak) ona uymak yüce Rabbimizin emridir: “Gerçekten Allah’ı, ahiret gününü arzulayanlar ve Allah’ı çok zikredenler için, size Allah’ın Resûlü’nde (takip edeceğiniz) pek güzel örnekler vardır.” (Ahzab S. 21)
(Mehmed Çağlayan, Ehl-i Sünnet ve Akâidi s. 149)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)

Güzel Ahlakla ilgili 40 Hadis