İmam mı Hırsız, Kur'an-ı Kerim mi Öksüz!


İmam mı Hırsız, Kur'an-ı Kerim mi Öksüz!


Anadolu'da bir köye, ahlâkı ve ilmiyle maruf iyi bir imam tayin edilir. İmam, kısa zaman zarfında köylü tarafından çok sevilir ve tutulur.
Nihayet Ramazan ayı gelir ve sırayla her akşam komşulardan biri, çok sevdikleri hocayı iftara davet ederler.
Bir akşam, hocayı iftara davet eden köylünün hanımı, eşinin saklaması için kendisine verdiği bir miktar parayı hocayla birlikte iftar edecekleri odada sehpanın üzerine bırakmış ve iftar sofrasını hazırlama telaşıyla orada unutmuştur.
Sofra kurulur, iftar edilir, çaylar içilir ve yatsıya yakın hoca ve ev sahibi camiye giderler.
Evin hanımı sofrayı kaldırıp odayı toplarken birden sehpanın üzerine bıraktığı paraları hatırlar, fakat paralar ortada yoktur.
Ne kadar arasa da paraları bulamaz. Biraz sonra eşi eve gelince durumu ona anlatır ve:
“Allah'ü a'lem paraları imam aldı. Çünkü bugün ondan başka bu eve giren olmadı” diye düşünürler.
Ev sahibi bu duruma çok üzülür ve hocaya çok kızar ve ona bu işi hiç yakıştıramaz. Fakat hocaya bu konuyla ilgili hiç bir şey söylemese de ondan iyice soğur ve elinden geldiğince hocadan uzak durmaya gayret eder.
Günler çabuk geçer ve yine Ramazan Ayı gelir. Komşular hocayı yine sırayla iftara davet etmeye başlar. Sıra, geçen sene Ramazan ayında, paraları kaybolan bu aileye gelmiştir. Ev sahibi köylü der ki;

"-Hanım, evet ben hocaya gerçekten çok kızgınım ve kırgınım. Fakat adamcağızın belki bir sıkıntısı vardı da bize söyleyemedi ve onun için o parayı aldı. Sadakamız olsun, biz onu yine davet edelim."

Hanımı da aynı şeyleri düşünmekte olduğundan hocayı iftara davet ederler. İftar edilir, sıra çay faslına gelir ve ev sahibi, hoca efendiye der ki;

"-Hocam, bir yıldır sana karşı soğuk davrandığımın farkındasın değil mi!?
Hoca Efendi;

"-Evet farkındayım fakat sebebini hâlâ anlamış değilim!" diye cevap verir.
Ev sahibi der ki;

"-Hocam geçen sene Ramazan'da sizi iftara davet etmiştik. Bir miktar paramız seni misafir ettiğimiz bu odada şu sehpanın üzerinde duruyordu. Paraya ihtiyacın olduğunu bize söyleseydin, biz sana zaten verirdik. Sana kırgınlığım işte bundandır."

Takva sahibi hoca efendi bu sözleri duyunca ağlamaya başlar. Ev sahibi, bunu söylediğine bin pişman, hocayı teselli etmeye başlayınca hoca efendi;

"- Değerli kardeşim ben, bu sözlerinizden ve beni hırsızlıkla itham etmenizden dolayı değil, bir yıldır şu duvarda asılı duran mübarek Mushaf-ı Şerifi bir kez olsun açıp okumadığınızdan dolayı ağlıyorum. Çünkü onu bir kez açıp okusaydınız paranızın onun içinde olduğunu görürdünüz. Çünkü sizin odada olmadığınız bir ara camdan içeri esen rüzgâr paralarınızı uçurmuştu. Ben de onları yerden toplayıp Kur'an'ın içinde bulunduğu kılıfa koymuştum." der!
            Kıssadan Hisse: Yüce Kur’an-ı Kerim; okunmak, yaşanmak, tebliğ edilmek ve insanlık âlemini karanlıklardan kurtarmak ve için indirilmiştir.
(Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)