Salevât-ı Şerîfenin Fazileti

Salevât-ı Şerîfenin Fazileti
Resûlullâh Efendimize salevât-ı şerîfe getirmek Allâhü Teâlâ’nın rahmetine ve mağfiretine vesîle olur. En kısa salevat “Allâhümme Salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed” demektir.
Resûlullâh Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem hazretleri buyurdular:
• “Gece sabaha karşı bir acâib rüya gördüm; ümmetimden bir adam sırât üzerinde güçlükle yürümekte; elleri ve dizleriyle emekleyerek ilerlemeye çalışmaktaydı. Bu sırada bana getirdiği salevâtları geldi ve elinden tutarak onu kaldırdı ve sırâtı geçirdi.” (Taberânî ve Deylemî)
“Bana salevâtı çok getiriniz. Muhakkak kabirde ilk önce benden suâl olunacaksınız. ” (Sehâvî)
İnsan ölüp defnolunduğunda iki melek gelip kabir suâllerini sorarlar: ‘Rabbin kimdir, peygamberin kimdir, dînin nedir?’ derler.
Her kim dünyada kelime-i şehâdeti ve Peygamber Efendimize salevâtı çok okursa bu iki meleğe cevâbı kolay verir:
“Rabbim Allâh’dır, Peygamberim Muhammed aleyhisselâmdır, dînim de İslâm’dır” der. Bundan sonra kabri cennet bahçelerinden bir bahçe olur.
Süfyân-ı Sevrî rahimehullâh buyurdu:
Kâbe’yi tavaf ederken hacılardan Peygamber Efendimize çok salevât getiren bir adam gördüm. Ona “Burası Allah’ü Teâlâ’ya dua edilecek yerdir.” dedim. Dedi ki:
“Bak, sana halimi bildireyim de anla. Memleketimde iken vefatı yaklaşan bir kardeşim vardı. Ölümü anında yüzünün karardığını gördüm. Kardeşimin bu haline çok üzülmüştüm. Bu sırada yanımıza nurlu yüzü kandil gibi parlayan bir zât geldi. Eliyle meshedince kardeşimin yüzü ay gibi parlamaya başladı. Çok sevindim ve:
“Şu yaptığınızdan dolayı Allah’ü Teâlâ sizi hayırla mükâfatlandırsın. Siz kimsiniz” diye sordum,
“Ben Resûlullâh aleyhisselâma salevât-ı şerîfe getirenlerle alakadar olmakla vazifeli meleğim. Vazifemi böyle yaparım. Muhakkak kardeşin çok salevât-ı şerîfe okurdu.” dedi. (Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)

Güzel Ahlakla ilgili 40 Hadis