Üstün Zekâlı İnsanların 5 Akıl Stratejisi

Üstün Zekâlı İnsanların 5 Akıl Stratejisi

Beynimiz, düşüncenin kaynağı ve tüm organların çalışmasından sorumlu büyük patron. Bilinç algımızı oluşturan ve derinliklerinde bilinçaltı diye adlandırdığımız alanın asıl sahibi. Hepimiz üç aşağı 5 yukarı aynı beyinlere sahibiz. Üstün zekâlı biri değilseniz tabii. Einstein öldükten sonra beyni araştırılmış ve diğer insan beyinlerinden çok farklı olmadığı tespit edilmiş. Peki, üstün zekâlı insanları diğer insanlardan farklı yapan bu üstünlük nereden geliyor.

1- Bir anda tek bir şeye odaklanmak.
Üstün zekâlı insanlar; bir anda tek bir işe odaklanırlar ve bu onlara çok yüksek bir başarı getirir. Bunun için yüksek bir konsantrasyon yetenekleri vardır.
Düşünürken, onları kimse başka bir şeye yönlendiremez. Zihniniz için konsantrasyon yeteneğinizi geliştirmelisiniz. Bunun için meditasyon ve nefes egzersizleri yapabilirsiniz.

2- Kendilerine Duydukları İnanç
Eğer zihninize, "Ben başarılı bir insanım!" diyorsanız ve bunu sürekli tekrarlıyorsunuz beyniniz size tamam sahip diyecektir. Yapmanız gereken en önemli şey kendinize inanmaktır. Bunun için başardığınız işlere odaklanın.

3- Kısayolları keşfederler.
Yapılması gereken iş için kısayollar her zaman mevcuttur. İşte üstün zekâlı insanlar bu kısayolları çok çabuk keşfederler. Yapmanız gereken çalışırken veya okurken belli teknikleri kullanmaktır.

4- Beynin iki lobunu eş zamanlı kullanırlar.
Onlar yaratıcı zekâyı kullanırlar. Sürekli olarak yeni fikirleri keşfederler. Bu sayede beynin hem sol, hem de sağ tarafını eş zamanlı kullanırlar. Mantığınızı geliştirirken işin içine hayal gücünüzü sokarsanız, büyük başarılar elde edersiniz.

5- Olmuyor kelimesi onlar için geçerli değildir.
Pek çok mucit binlerce denemeden sonra başarıya ulaştılar. Üstün zekâlı insanların en büyük stratejisi başarmak istedikleri şeyden asla vazgeçmemektir. Bu sayede sadece bilinci değil bilinçaltını da etkin şekilde kullanırlar. Çünkü bilinç bir problemi çözmeye tam olarak odaklanırsa bilinçaltı da aynı probleme odaklanır ve çözene kadar problem üzerinde düşünmeye devam eder.

Güçlü beyin sağlam vücutta bulunur!

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözünü herkes bilir. Peki, bu atasözü ne kadar doğru?  ABD'li bilim insanlarının yaptıkları araştırmaya göre düzenli yapılan egzersizler kalp sağlığını korurken beyni de güçlendiriyor.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre 20’li yaşlarda yapılan egzersiz, orta yaşlarda beynin korunmasına yardımcı oluyor.

Koşu, yüzme ve bisiklete binmek gibi kardiyo egzersizlerinin, 20 yıllık dönemde düşünme yetilerini ve hafızayı güçlendirdiği ortaya çıktı.

Bilim insanları, Neurology adlı dergide yayımlanan araştırmayla, kalp sağlığının beyin sağlığına da olumlu etkileri olduğu bilgisinin yeni kanıtlarla sağlamlaştığını söylüyor.

Kardiyo egzersizleri, spor yaparken vücudun oksijeni ne kadar iyi emdiği ve bu oksijenin ne kadarının iletildiğini ölçen bir yöntem.

Minneapolis’teki Minnesota Üniversitesi araştırmacıları, ortalama 25 yaşlarındaki yaklaşık 3 bin sağlıklı kişiyi inceledi.

Araştırmanın ilk yılında koşu bandı üzerinde kardiyovasküler egzersiz testinden geçen üç bin kişiye, aynı test 20 yıl sonra tekrar uygulandı.

Deneye katılanlardan, yorgun düşenlerden, nefesleri kesilene kadar koşmaları istendi.

Araştırma başladıktan 25 yıl sonra yapılan kognitif testlerde, deneye katılanların hafıza ve düşünce yetileri incelendi.

Koşu bandı üzerinde daha uzun süre koşanların, 25 yıl sonra hafıza ve düşünce yetenekleri deneylerinde daha iyi bir performans gösterdiği anlaşıldı.

Deney sonuçları, katılımcıların sigara içmek, diyabet ve yüksek kolesterol verileri düzenlendikten sonra değerlendirmeye alındı.

Egzersiz bunamayı da önlüyor

20 yıl önce ve sonrasında yapılan deneylerde koşu bandı üzerinde geçirdikleri vakit arasında daha az fark olanların, daha çok fark olanlara kıyasla yönetim ve idare konularında daha başarılı olduğu görüldü.

Araştırmanın yazarlarından Dr. David Jacobs, “Çoğu araştırma, sağlıklı bir kalpten, beynin de faydalandığını ortaya koyuyor” dedi.

Dr. Jacobs’a göre bu araştırma, gençlere koşu, yüzme, bisiklete binme ve kardiyo gibi egzersizlerin beyin sağlığını da geliştirdiğini hatırlatan önemli bir araştırma.

Dr. Jacobs, sağlığın toplumsal, fiziksel ve zihinsel açılarını da kapsayan bir egzersiz anlayışının doğduğu görüşünde.

BBC’ye konuşan araştırmacı “Bu, vücudunuzun nasıl işlediği ve yıllar sonra, orta yaşa gelindiğinde kognitif işleve bağlı performansı da kapsayan bir pakettir” dedi.

Alzheimer Topluluğu sözcüsü de, bunama ve kognitif bozuklukların düzenli egzersizle giderilebileceğine dair kanıtların arttığını söylüyor.

Sözcü, orta yaş ve ilerisi dönem ile sağlı yaşam alışkanlıklarının da birbirine bağlı olduğunu, araştırmalara yapılan yatırımların da yaşlanma süreci boyunca beynin nasıl korunacağının anlaşılması için hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)