Benim Müslüman Olmayanlardan Farkım Ne? (Yaşanmış Hikâye)

Benim Müslüman Olmayanlardan Farkım Ne? (Yaşanmış Hikâye) 

Bir öğretmen başından geçen ibretlik hikâyeyi anlatıyor…

Çocuklardan not tutmaları için bir defter getirmelerini istedim. Sınıfın tek Musevi öğrencisi hariç iki gün içinde hepsi istediğimi yerine getirdiler. Her ders aynı talebe, Yahudi kızına tekrarladımsa da hali vakti yerinde olan bu kız deftersiz gelmekte devam ediyordu...

Aradan bir hafta geçtikten sonra dediğimi yapmadığı takdirde kendisini sınıfa almayacağımı söyleyince de ağlamaya başladı. Ailesinin çok geniş imkânı olduğunu bildiğim için bu direnmenin sebebini sordum...

Kızdan aldığım cevap bize Siyonist prensibinin genç bir Yahudi kızında ifade bulmasından ibaretti…

Kız ağlayarak;

“- Ne yapayım öğretmenim... Yako on gündür dükkânını açmadı… Her halde hasta olmalı!" dedi...

Yako'dan başkasından alış veriş etmeyi prensibine ihanet addedecek kadar bir taassupla Yahudiliğine gösterdiği bu sadakatin kaçta kaçı acaba Türk gençlerinde bulunmaktadır...

Evet... Aydınlar ve zenginler arasında masonluğu ve komünistliği halk tabakaları arasında yayan ve bu surette dünyayı ifsat eden Yahudiliğin prensiplerine bağlı bu “YAHUDİ KIZ” kadar kendi benliğimize sadakat gösterebiliyor muyuz be kardeşim?

DİKKAT!

SEN’i senden koparan, benliğini unutturan, beynini yıkayan ve seni kalbi temiz ve uyuşuk bir tip yapmak isteyenlere karşı uyanık mısın?

DİKKAT! DİKKAT!

Sen bir Müslümansın ve inandığın din haktır vaat edilenler gerçektir. Üzerine düşen görevi yap ve kendine sor:

"- Benim Müslüman olmayanlardan farkım ne?"

İslâmiyet’i ehlisünnet kaynaklarından doğru öğren, tam yaşa ve elinden gelen tüm gayreti göstererek yaymaya ve yaşatmaya çalış!

DİKKAT! DİKKAT! DİKKAT!

Müslümanlık sadece namazdan oruçtan ibaret değildir. Müslümanlık: İmanın ve İslam’ın şartları dışında: Cihad etmek, İlim öğrenmek, Haramlardan kaçmak, çok çalışmak, doğruluk ve dürüstlük, bütün Müslümanlara yardım etme ve dayanışma, iyilikleri emretme ve bütün kötülükleri yasaklama, Allah’ü Teâlâ’nın yüce dinini yeryüzündeki her ferde tebliğ etmek... Gibi şartları da içerir. Üstelik 32 farz var, 54 farz var...

Müslüman dayanışmasının örnekleri güzel dinimizde mevcuttur. Zekât ve sadaka vermek, Mekke’den hicret eden Muhacirler ile Medine’deki Ensar’ın birbirleri ile muhteşem dayanışmaları en güzel örneklerdir.

Fakat günümüzde her şey unutulmuş İslâmiyet sadece namaz ve oruç gibi bir iki şarta indirgenmiştir.

Sevgili Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem’in buyurduğu gibi: 

“Kişinin namazına, orucuna bakmayın; konuştuğunda, doğru konuşup konuşmadığına, kendisine emniyet edildiğinde, güvenilirliğini ortaya koyup koymadığına; dünya kendisine güldüğünde, takvayı elden bırakıp bırakmadığına (menfaat anındaki tavrına) bakıp öyle değerlendirin.” (Kenzul-Ummal, h. No: 8435)

 “Kişinin namazı, orucu sizi aldatmasın. Dileyen oruç tutar, dileyen namaz kılar. Fakat güvenilir olmayanın dini de olmaz.” (a.g.e, h. No: 8436) 

“Kişinin namazına, orucuna bakmayın; konuştuğunda, doğru konuşup konuşmadığına, kendisine emniyet edildiğinde, güvenilirliğini ortaya koyup koymadığına bakın...” (Haraitiî, Mekarimu'l-ahlak, 1/185)

“Mümin iki defa aynı delikten ısırılmaz.” (Buharî, Edeb, 83)

Hadis-i Şerifleri ne güzel örnektir.

Müslümanlar’ın birbirlerini aldatmak için adeta yarışa girdiği şu günlerde: “Doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, ilim ve adalete önem verme…” şartları da öne çıkmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)

Güzel Ahlakla ilgili 40 Hadis