Kur’an-ı Kerim’in Sonsuz Hikmeti

Kur’an-ı Kerim’in Sonsuz Hikmeti

Allah Teâlâ, bundan 14 asır önce, insanlara yol gösterici bir kitap olan Kur’an-ı Kerim'i indirmiş ve tüm insanlığı Kur’an-ı Kerim'e uyarak kurtuluşa ermeye davet etmiştir. Kur’an-ı Kerim indirildiği günden kıyamet gününe kadar da, insanlığın yegâne yol göstericisi olan son İlâhi kitap olacaktır. Kur’an-ı Kerim her çağda yaşayan her insan grubunun anlayabileceği, kolay ve anlaşılır bir dile sahiptir. 

Allah Teâlâ, Kur’an-ı Kerim’in bu üslubunu "And olsun Biz Kur’an-ı Kerim’i zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık..." (Kamer Suresi, 22) ayetiyle haber verir. Kur’an-ı Kerim’in, aynı zamanda edebi dilinin mükemmelliği, benzersiz üslup özellikleri ve içerdiği üstün hikmet de, onun Allah Teâlâ'nın sözü olduğunun kesin delillerindendir. 

Kur’an-ı Kerim’in en önemli özelliklerinden biri, günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan, Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem'e vahyedildiği hali ile bizlere ulaşmış olmasıdır. Allah Teâlâ, bunu Kur’an-ı Kerim’de "Hiç şüphesiz, zikri (Kur’an'ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten biziz" (Hicr Suresi, 9) ayetiyle vaat etmiştir. 

Kur’an-ı Kerim, her şeyi yoktan var eden ve ilmiyle tüm varlıkları kuşatan Cenab-ı Allah Teâlâ’ın sözüdür. Rabbimiz bir ayetinde, Kur’an-ı Kerim'le ilgili olarak, "... Eğer o, Allah Teâlâ'dan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok çelişkiler bulacaklardı" (Nisa Suresi, 82) buyurmaktadır. 

Kur’an-ı Kerim’in içinde yer alan her bilgi, bu İlahi kitabın bilinmeyen gizli mucizelerini ortaya koymaktadır. İnsana düşen ise, Allah Teâlâ'nın indirdiği bu İlahi kitaba sımsıkı sarılmak ve onu kendisine yol gösterici olarak kabul etmektir:

“Bu Kur’an-ı Kerim, Allah Teâlâ'dan başkası tarafından yalan olarak uydurulmuş değildir. Ancak bu, önündekileri doğrulayan ve Kitabı ayrıntılı olarak açıklayandır. Bunda hiç şüphe yoktur, âlemlerin Rabbindendir. Yoksa: "Bunu kendisi yalan olarak uydurdu" mu diyorlar? De ki: "Bunun benzeri olan bir sure getirin ve eğer gerçekten doğru sözlüyseniz Allah Teâlâ'dan başka çağırabildiklerinizi çağırın." (Yunus Suresi, 37-38) 

İslam Dininin doğru bilinmesi ve Kur’an-ı Kerim ayetlerinin gerektiği gibi kavranması, insanların doğru yolu bulmaları için zaruridir. Bu konunun tüm insanlara anlatılması her Müslümanın en temel görevidir.”


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)

Güzel Ahlakla ilgili 40 Hadis