Dertlerin, Belaların Gitmesi İçin...


Dertlerin, Belaların Gitmesi İçin...

·     İstiğfar, insanı her murada, afiyete kavuşturur. Şifa için; tövbe etmeli, istiğfarı çok okumalı.
·     Molla Ca’fer hazretleri bir dersinde şunları anlattı:
·     Günah işleyince, hemen [kalb ile] tövbe ve [dil ile] istiğfar etmelidir! Kalbe gelen her sıkıntı ve karartı; tevbe, istiğfar ve pişmanlık ile ve Allahü teâlâya sığınarak kolayca giderilebilir.
·     Fakat, bu alçak dünya için gelen karartı, leke, kalbi büsbütün karartır. Bunu temizlemek çok güç olur. “Dünyaya düşkün olmak, günahların başıdır!” hadis-i şerifi bunu göstermektedir.
·     Hazret-i Ali (radıyallahu anh) buyuruyor ki: Ebu Bekir Radıyallahü Anh doğru sözlüdür. Ondan işittim ki, Resulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem “Günah işleyen biri, pişman olur, abdest alıp namaz kılar ve günahı için istiğfar ederse, Allahü teâlâ, o günahı elbette affeder. Çünkü Allahü teâlâ, Nisa sûresi yüz onuncu âyetinde: ‘Biri günah işler veya kendine zulmeder, sonra pişman olup, Allahü teâlâya istiğfar ederse, Allahü teâlâyı çok merhametli ve af ve mağfiret edici bulur’ buyurmaktadır” dedi.
·     Dertlerin, belaların gitmesi için, istiğfar okumak çok faydalıdır. Çok tecrübe edilmiştir. Beyheki'nin bildirdiği hadis-i şerifte, “İstiğfara devam edeni, çok okuyanı, Allah’ü Teâlâ, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızıklandırır!” buyuruldu.
·     İstiğfar, insanı her murada, afiyete kavuşturur. Şifa için; tövbe etmeli, istiğfarı çok okumalı. Bütün dertlere, sıkıntılara karşı faydalıdır. Çünkü Allah’ü Teâlâ, istiğfar okuyanların imdadına yetişir. İstiğfar, günahın affını istemek, “Estağfirullah!” demektir. Estağfirullah, günahlarımı affet Allah’ım, demektir.
·     İstiğfar etmek, günahların affına sebep olan iyilikleri yapmaktır. Mesela Kur'an-ı Kerim okumak, sadaka vermek ve diğer hayır hasenatta bulunmaktır. Tövbe, haram işledikten sonra, pişman olup, Allah’ü Teâlâ’dan korkmak, bir daha yapmamaya azmetmek, karar vermektir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
·     “Tevbe, günahtan sonra o günahı bir daha yapmamaktır.”
·     “Sükutu tefekkür, bakışı ibret olup çok istiğfar eden kurtuldu.”
·     “Rızka kavuşan çok hamd etsin! Rızkı azalan istiğfar etsin!”
·     “Günahınız çok olup göklere ulaşsa, tevbe edince, Allahü teâlâ tevbenizi kabul eder.”
·     “Günah kalbde bir iz bırakır, tövbe ve istiğfar edilince, o leke kaybolur, kalb cilalanır.”
Vehbi Tülek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)

Güzel Ahlakla ilgili 40 Hadis