Korunma Duası 1-2

Korunma Duası 1

Bir gün ashabı kiramdan Hz. Ebü’d-Derda Radiyallahü Anh’ın evinin bulunduğu mahallede yangın çıktı. Kendisine haber verdiklerinde “Allah’ü Teâlâ benim evimi yakmaz” dedi, telaşlanmadı. Nitekim yangın onun evine yaklaşınca söndü. Bu vaziyet kendisine haber verilince “Ben bunu biliyordum!” dedi. Bunun üzerine “Ne acayip sözlerin var!” dediklerinde şöyle cevap verdi: “Ben Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’in şöyle buyurduğunu işittim”: Şu duaya gece ve gündüz devam eden kimseye hiçbir şey zarar vermez.

"اَللهمَّ أَنْتَ رَبِّي لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَأَنْتَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاَلله الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ مَا شَاءَ اَلله كَانَ وَمَا لَمْ يَشَأْ لَمْ يَكُنْ أَعْلَمُ أَنَّ اَلله عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَأَنَّ اَلله قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْماً وَأَحْصَى كُلَّ شَيْءٍ عَدَداً. اَللهمَّ إِنيِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ نَفْسِي وَمِنْ شَرِّ كُلِّ دَابَّةٍ أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا إِنَّ رَبِّي عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ."

Okunuşu: “Allahümme ente rabbî lâ ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabbü’l-arşi’l-azîm. La havle vela kuvvete illa billahi’l-aliyi’l-azim. MaşaAllahü kane vema lem yeşe’ lem yekün a’lemü enne’llahe alâ küll-i şeyin kadirun ve ennellahe kad ehâta bi küll-i şey’in ılmen ve ahsâ küll-e şeyin adedâ Allahümme inniî eûzü bike min şerri nefsi ve min şerri küll-i dabbetin ente âhizün binasıyetihâ inne rabbî alâ sıratın müstekîm.” (Taberani)

Anlamı: Ey Allah’ım! Benim rabbim ancak sensin. Senden başka ilah yoktur. Ancak sana tevekkül ediyorum. Büyük arşın sahibi sensin. Günahtan dönüş ve ibadete yöneliş ancak azim ve yüce olan Allah'ın kuvveti iledir. Allah’ü Teâlâ neyi dilerse o olmuştur. Neyi dilememişse o olmamıştır. Muhakkak Allah’ü Teâlâ her şeye kâdirdir. Muhakkak Allah’ü Teâlâ, ilmiyle her şeyi ihata etmiştir ve her şeyi adet olarak tespit buyurmuştur. Ey Allah’ım! Nefsimin şerrinden ve perçemi kudretinde bulunan her mahlûkun şerrinden sana sığınırım. Muhakkak rabbimin yolu dosdoğrudur!

Korunma Duası 2

أَعُوذُ بِوَجْهِ ﷲِ الْكَرِيمِ وَكَلِمَاتِ ﷲِ التَّآمَّاةِ الَّتِى لَا يُجَاوِزْهُنَّ بَرٌّ وَلَا فَاجِرٌ مِنْ شَرِّ مَا يَنْزِلُ مِنَ السَّمَٓاءِ وَمَا يَعْرُجُ فِيهَا وَمِنْ شَرِّ مَا ذَرَأَ فِى الْأَرْضِ وَمَا يَخْرُجُ مِنْهَا وَمِنْ فِتَنِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَمِنْ شَرِّ كُلِّ طَارِقٍ اِلَّا طَارِقًا يَطْرُقُ بِخَيْرٍ يَا رَحْمٰنُ

Okunuşu: Eûzü bivechillâhil keriym, ve kelimâtillâhit tâmmâtilletiy lâ yücâvizhünne berrun velâ fâcirun, min şerri mâ yenzilu minesSemâi ve mâ ya’rucu fiyhâ, ve min şerri mâ zerae fil ardı ve mâ yahrucu minhâ, ve min fitenilLeyli venNehâri, ve min şerri külli târikın illâ târikan yatruku bihayrin, yâ RAHMÂN!..”

Anlamı: Sığınırım Kerim Allah’ü Teâlâ vechine ve O’nun kelimelerinin tamamına ki, iyi kötü hiçbir şey onları tecavüz edemez... Semâdan inenin (Fitne fikirlerden) ve semâya yükselenin (vehmimi tahrik eden fikirlerin) şerrinden, arzda üreyenin (bedenselliğimden kaynaklanan) ve arzdan çıkanın (bedenimin dürtülerinin) şerrinden, gecenin (iç dünyamın) ve gündüzün (dış dünyamın) fitnelerinden, hayırla olan müstesna, geceleyin kapıyı çalanın (içime doğanların) şerrinden, yâ RAHMÂN!




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)