Yağ Yaktıran Ve Tok Tutan Besinler!
Yağ Yaktıran Ve Tok Tutan Besinler!
C vitamini:
“Öncelikle kivi” C vitamininin yağ yıkım
metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlandı.
Pek çok hayvan ve bitki kendi C vitaminlerini
sentezleyebilirken insanlar bu vitamini dışarıdan almak zorundadır.
Bir avuç para verilerek eczanelerden besin desteği
ilaçları alınmasına gerek yok. C vitamini besinlerden alınmalıdır. Kivi C
vitamin bakımından en zengin gıdadır. 100 gram kivide 400 miligrama kadar C
vitamin bulunuyor.
Kivi, turunçgillerden 4-6 kat, elmadan ise 40-50 kat
daha fazla C vitamini içeriyor. Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı
60 miligram olduğu düşünüldüğünde, bir adet kivi bu ihtiyacı rahatlıkla
karşılıyor.
Yağsız yoğurt
Günde üç öğün yenen yağsız yoğurt, vücudun hızlı bir
şekilde yağ yakmasına yardımcı olur. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein
sayesinde özellikle bel çevresi ve göbek yağlarının erimesinde sık
tüketildiğinde ciddi avantajlar sağlar.
Yoğurt yemeyenlerin özellikle bel bölgeleri daha kolay
yağlanıyor. Ayrıca yoğurdun içeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein kiloların
sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlıyor.
Kırmızıbiber
Acı sevenler sevmeyenlere göre daha şanslı çünkü
kırmızı biberin içindeki Capsaicin maddesi metabolizmayı hızlandırıyor, vücut
ısısını yükselterek enerji harcamaya neden oluyor.
Eğer midede bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu
kadar kırmızıbiber eklenmelidir.
Yeşil çay
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki düzenli olarak
yeşil çay içenler, içmeyenlere göre % 45 daha yavaş kilo alıyor.
Yeşil çay deneklerin iştahını kesme konusunda çok
başarılı olmasada yağ yakımını ve kilo almayı belirgin bir biçimde
yavaşlatıyor. İşte bu yüzden her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketilmelidir.
Su
Hayatın kaynağı olan su, oksijenden sonra en önemli
ihtiyacımız. İnsan yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat susuz ancak
birkaç gün yaşayabilir.
Vücudun yüzde 65′i, kanın yüzde 92’si, kemiklerin
yüzde 22’si, beynin ve kasların yüzde 75′i sudan oluşuyor. Hücrelerin yaşamsal
faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin
korunmasıyla mümkün.
Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da
kolaylaştırıyor. Bu yüzden, zayıflama sürecinde günde en az 2,5 litre su içmeyi
unutmayın.
Beyaz lahana
Beyaz Lahananın çok düşük kalori değeri, içeriğindeki
yüksek lif sayesinde tok tutan gıdalar arasında olduğunu belirten Dr. Ayça Kaya
"Dikkat! Lahana deyince aklınız başka yerlere gitmesin. Diyor."
"Son günlerde özellikle internette kendine ciddi
bir pazar bulan lahana kapsüllerinden söz etmiyorum. Bildiğimiz pazardan,
marketten alınan, öz be öz yapraklı lahanadan bahsediyorum."
"Pazarlama tuzaklarına sakın aldanmayın, siz siz
olun her şeyin doğalını tüketin. Zayıflamaya karar verenler özellikle
tüketmeli, “ben kilomdan memnunum” diyenler de haftada bir gün mutlaka
yemeli."
"Ama zayıflayacağım diye günlerce sadece ve sadece
lahana çorbası içmilmemeli... Unutmayın, beslenme denge işidir, lahanayla ömür
geçmez!" diyor.
Brokoli
İşte bilim dünyasındaki herkesin üzerinde fikir
birliği sağladığı bir besin; Kanser Savaşçısı Brokoli! içeriğindeki pek çok
madde sayesinde brokoli tam bir şifa kaynağı.
Vitamin, lif, kalsiyum yönünden de zengin olan brokoli
aktif zayıflama sürecinde sofraların baştacı olmayı hak ediyor.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, brokolinin
buharda haşlanıp, küçük parçalara bölünüp, üzerine limon, çok az zeytinyağı ve
baharat ile yenilmesini öneriyor.
Yulaf kepeği
Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği insanı
uzun sure tok tutuyor. Üstelik düşük glisemik indeksi sayesinde şeker
metabolizmasının da dostu.
Kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah
ataklarını önlüyor, geç acıkılmasını sağlıyor. Ayrıca bir başka güzel tarafı da
bağırsakların çalışmasını desteklemesi... Kabızlık sorunu çekenler mutlaka
tüketmeli.
Hayvansal protein
Her türlü hayvansal protein metabolizmayı çalıştırarak
yağları yaktırır. Aynı zamanda tok tutar.
Tavuk eti, yağsız köfte, balık, yumurta, kırmızı et
veya peynir günlük beslenmede mutlaka olmalıdır. Saf protein diyetlerinden uzak
durulması gerektiğine önemle dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı
Saf protein diyetlerinden uzak durulması gerektiğine
önemle dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya ‘’hiç karbonhidrat
tüketmeden...
Sırf protein yediğinizde belki hızlı kilo verirsiniz
ama kalpte ritim bozuklukları, kemik erimesi, tansiyon, kalp-damar hastalıkları
ve gut gibi hastalıklar yakanıza yapışabilir." diyor.
Sütlü kahve
Light sütle yapılan bir hazır kahve, zayıflama
sürecinde mükkemmel bir içecek olacaktır. Ara öğünlerde içilebilen bir fincan
kahve ile uzun süre tok kalınabilir. Ama unutulmamalıdır ki her şeyin fazlası
zarar.
Yeşil kabak ve balkabağı
Her iki kabak türü de yüksek lif içeriği sayesinde tok
tutanlar listesinin gözdesi! Yeşil kabağın idrar söktürücü etkisinin yanında
kabızlığı giderici özelliği de var.
Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodium ve
demirden yana zengin olan yeşil kabağı çiğken rendeleyip salatalara da
katılabilir.
Lif zengini balkabağı da iyi bir karoten, c ve e
vitamini, potasyum ve magnezyum kaynağıdır, üstelik kalorisi de düşüktür.
Dr. Ayça Kaya balkabağını çok çok az suyla hiç şeker
serpmeden haşlanıp, pişmiş balkabağına bol tarçın dökülerek yenilmesini tavsiye
ediyor.
Yorumlar
Yorum Gönder