İki Kişilik Ordu

İki Kişilik Ordu

Yıl 1912... İn­gi­liz­ler Hin­dis­tan'ı iş­gal eder, Hin­dis­tan kra­lı Os­man­lı'dan yardım is­ter. 350 ki­şi­lik bir as­ke­rî bir­li­k ge­miy­le Hin­dis­tan'a gön­de­ri­lir. 20 ka­da­rı has­ta­lık­tan yol­da şe­hit olur, 40 ka­da­rı esir alı­nır, di­ğer­le­ri de sa­vaş­ta şe­hit olurlar. E­sir­leri İn­gi­liz­ler ge­mi­ler­de ça­lış­tır­ma­ya baş­lar­lar. Ge­mi Avust­ral­ya'da iken İki Os­man­lı as­ke­ri, ge­mi­den bir yo­lu­nu bu­lup ka­çar­lar. Bir sü­re son­ra, Karade­niz di­ya­rın­dan Men­te­şoğ­lu Ab­dul­lah, ba­ba mes­le­ği don­dur­ma­cı­lı­ğa başlar. Ka­ra­hi­sar di­ya­rın­dan Ta­rak­çı­oğ­lu Meh­met de ba­ba mes­le­ği ka­sap­lı­ğa baş­lar.

 Yıl 1915. Osmanlı Almanya'nın yanında I. Dünya savaşına girmiş, Osmanlı Halifesi bütün dünya Müslümanları adına cihad ilan etmiştir.

İngilizler’in hegemonyası altında bulunan Avustralya; dünyanın o uzak kıtası, dünyanın diğer bir ucundaki savaşa İngiltere adına asker gönderiyordu.

1918'de Avust­ral­ya Ça­nak­ka­le'ye as­ker çı­ka­rır ve bi­zim iki Os­man­lı as­ke­ri ola­yı du­yar­lar ve he­men bu­lu­şur­lar. “Avust­ral­ya dev­le­ti Os­man­lı'ya sa­vaş açmış ve bi­zim ül­ke­mi­zi iş­gâ­le git­miş, bun­dan do­la­yı biz de Avust­ral­ya devletine sa­vaş aça­lım.” di­ye ka­rar alıp, Avust­ral­ya Baş­ka­nı­na şöy­le bir mek­tup ya­zar­lar:

 

“Sayın Avustralya Başkanı Ekselansları;”
“Biz iki Osmanlı Askeri, ülkenizde bulunuyoruz.

Duyduk ki devletimiz Osmanlıya Avustralya devleti olarak savaş açmış ve Çanakkale'ye asker göndermişsiniz. Bundan dolayı iki Osmanlı Askeri olarak biz de Avustralya devletine savaş açmış bulunmaktayız. Bu bir Osmanlı savaş fermanıdır. Ekselansların bilgilerine duyurulur.”

 

Karahisar diyarından                Karadeniz diyarından
Tarakçıoğlu Mehmet                Menteşoğlu Abdullah

 

Sydney'in 250 km uza­ğın­da Kar­lı­dağ­lar de­ni­len böl­ge­de, ön­ce vi­raj­lar­da tren ray­la­rı­nı sö­ke­rek 3 tren de­vi­rir­ler ve üçün­cü tren­de as­ke­rî mü­him­mat bularak si­lah­la­nır­lar. Ay­nı böl­ge­de 8 ka­ra­kol ba­sar­lar ve ka­ra­kol­lar­da­ki askerlerin ta­ma­mı­nı vu­rur­lar. Bu ha­di­se­le­rin ne ol­du­ğu­nu bir tür­lü çö­ze­me­zler. So­nun­da iki Os­man­lı as­ke­ri­nin mek­tu­bu­nun atıl­dı­ğı böl­ge­ye 250 ka­dar as­ker gönde­rir­ler. Bir­kaç gün­lük araş­tır­ma­dan son­ra sı­cak ça­tış­ma olur ve iki Os­man­lı as­ke­ri bu Kar­lı­dağ­lar'da şe­hit edi­lir.

Bu as­kerle­rin şu an me­za­rı Kar­lı­dağ­lar'dadır. Ve mezarların­da fo­toğ­raf çekmek ya­saktır. 

Avust­ral­ya­lı­lar;

“İki Os­man­lı as­ke­riy­le savaş­tık.” de­mek zor­la­rı­na git­ti­ği için, bu as­ker­le­ri­mi­ze Hin­dis­tan asıl­lı di­yor­lar.

Hâl­bu­ki Hin­dis­tan'da, mezar taş­la­rın­da ya­zı­lı ol­du­ğu gi­bi; ne Ka­ra­de­niz di­ya­rı, ne de Ka­ra­hi­sar di­ya­rı di­ye bir böl­ge yoktur...

 

Not: Hin­dis­tan bü­yü­kel­çi­li­ği­nin açık­la­ma­sın­dan alınmıştır.

"Nur içinde yatsınlar.

Allah'ü Teâlâ Rahmet eylesin! Rabbimiz onlardaki şehid olma duygusunu, vatan ve millet sevgisini bütün Müslümanlar'a versin! 

Bakalım o zaman küffar Müslümanlar'a savaş açabilecek mi? İçimizdeki eşkîya ve hainler; dışımızdaki Siyonist, Haçlı ve Müşrikler her gün Müslüman şehit edebilecek mi? 

Bugün İslâm ülke halklarının "Müslümanlar'ın tek ümmet olması ve bir halifeye biat etmesi bilincine" ihtiyacı vardır.

Büyüklerimizin buyurduğu üzere "Küfür tek millettir." İnşallah bütün Müslümanlar da “Tek Ümmet” olurlar.

Yahudiler'in Hahambaşı'ları, Hıristiyanlar'ın Papa'sı var. Müslümanlar'ın halifesi yok… Müslümanlar sahipsiz; başı kesik tavuk gibi oraya, buraya savrulup duruyorlar.

Rabbim hepimize "Halifey-i Rûyi Zemin liderliğinde Ümmet-i Muhammed" olma ruhu ve bilinci versin! (Âmin!)


“Bu eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)