Rahmet Peygamberinin Mucizesi

Rahmet Peygamberinin Mucizesi

Cenab-ı Hak buyuruyor:
"O'na Rabbinden sana indirilseydi Mucizeler! dediler. De ki: Mucizeler ancak Allah katındadır, ben imkb sadece sadece açık Bir uyarıcıyım. Kendilerine okunup duran kitabı Sana indirmiş (Mucize Olarak) mil onlara yetmez olmamız? Elbette îmân eden Bir kavim Için onda rahmet ibret vardir ettik. "(Ankebut, 50-51)

Resulullah (sav) buyurdular:
"Gönderilen onu peygambere, İnsanların hidâyetine vesile olacak Bir Mucize muhakkak verilmiştir. Bana Verilen de allah'ın bana vahyettiği Kelâm nev'inden Olan Kur'ân-ı Kerîm'dir. Bu sebeple kıyamet günü ümmetimin Diğer ümmetlerden sayıca daha çok Olmasını Ümmîd ediyorum. "(Buhârî, İ'tisam 1, Fedâilü'l-Kur'ân 1; Müslim, iman, 279)

Cenab-ı Hak kullarını Hidayete ulaştırmak için onlara lütfettiği birtakım üstün vasıflara ilâveten, bir de aralarından Müstesna yaratılışlı Sâlih insanları rehber Olarak vazifelendirmiştir. Böyle Sâlih kimselerin vahiyle ikram Edilmiş olanları, peygamberlerdir.
Rabbimizin insanlığa Müstesna Bir yardımını ifade eden peygamber gönderme keyfiyeti, bütün insanlığı şümûlüne alabilmesi Için Hz. Âdem (as) ile Başlamıştır. Hz. Âdem, etek de ilk peygamberdir insan etek ilk.
Zamanla insanlar Tarafından bozulan İlâhî vahyin muhtevâsını, Yeni Bir peygamber gönderip İctimai gelişmeye Uygun'un birtakım hükümlerin ilâvesiyle tekrar tebliğ etmek, Cenab-ı Hakk'ın âdetidir. Bu keyfiyet, Âdem (as) 'Hz. Muhammed Mustafa peygamber dan oğul (sav)' e kadar hep bu minval Üzere Devam Etmiştir. (Osman Nuri Topbaş Rahmet Esintileri, Erkam Yay.)

Kısa Günün Kari
Kur'ân'ı okumak, anlamak ettik ONUN uzerinde yoğunlaşarak hakkıyla idrak edebilenlerden olabilmeyi Cenab-ı Hak cümlemize nasip eylesin. Âmin!

Lügatçe
Müstesna: Ayrıcalıklı.
Muhteva: İçerik, kapsam.
Minval: Biçim, yol, tarz.
(Osman Nûri Topbaş, İmandan İhsana Tasavvuf, Erkam Yay.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)