Cihad Nasıl Yapılır, Müslüman Katliamı Nasıl Önlenir?

Cihad Nasıl Yapılır, Müslüman Katliamı Nasıl Önlenir?

Yazar: Yaşar AKKAŞ

Gazetelerden aldığımız haberlerde:  ABD basını; “Türkiye Dünya'nın en iyi füzesini yaptı!” haberlerini duydukça göğsümüz kabarıyor. Emeği geçenlerden Allah’ü Teâlâ razı olsun. Başarıların devamını bekler; kıtalararası balistik füzelerle [Intercontinental ballistic missile] taçlandırılmasını temenni ederiz.
Bugün dünyanın her yerinde Müslüman kanı ırmak olmuş akıyor. Hiç kimse buna dur demiyor. Bunun sebebi Müslümanların ekonomik, askeri ve diğer alanlarda çok zayıf olması…
Biz Müslümanların bu zilletten kurtulabilmesi ve ayakta durabilmesi için yerli kaynaklarla dünyanın en güçlü ve teknolojik silahlarını üretmesi, ekonomilerini geliştirmesi, ümmetin birliğinin sağlanması, İslâm Halifesinin seçilmesi gerekiyor.
Müslüman elindeki silahları öldürmek için değil yaşatmak için ve caydırmak için kullanır. Müslümanlar Medine’de ve Mekke’de en güçlü dönemlerinde iken bir sürü Yahudi vardı. Hepsini toptan katledebilirdi. Ama durduk yere kimseyi öldürmediler, öldüremezler… Çünkü Allah’ü Teâlâ öyle emretmiyor…
Müslüman Devletlerdeki ecnebiler (başka dine mensup kişiler) Allah’ü Teâlâ’nın emanetleridir. Siz o emanetlere İslâmi esaslar dâhilinde davranmak zorundasınız.
Osmanlı İmparatorluğu dünyanın tek süper gücü iken kimsenin malına, canına, namusuna dokunmadı. Himayesi altındaki ecnebilere Allah’ü Teâlâ’nın emaneti gözüyle baktı. Eğer İsrail’in Filistin’de; İngiliz’in Hindistan’da; Fransa’nın Afrika’da; Abd’nin Irak’ta, Afganistan’da yaptıklarını yapsaydı; bugün Yunanistan’da ne bir Yunan, Bulgaristan’da ne bir Bulgar, Sırbistan’da ne bir Sırp kalmazdı.
Çağın son teknolojik sistem ve silâhlarını, yapıp geliştirmek, ileri safhalara taşımak, ehli küfürden her zaman önde olmak; ehlisünnet itikadında olmak, İslâm ahlâk ve faziletini yaşamak Müslümanların ayakta durması için en önemli şarttır.
Eğer İslâm ahlak ve faziletinden uzaklaşmaya; bilim ve teknolojide; ekonomik ve askeri alanda geri kalmaya devam edilirse; kısa süre sonra Müslüman ülkeler haritadan silinir gider. Bugün Afganistan, Irak ve Suriye silinme noktasına gelmiş vaziyette…
Müslümanları sömürenleri, Müslümanları öldürenleri durdurmak zorundasınız. Eğer durdurmazsınız Filistin’de Ortadoğu’da dünyanın her yerinde öldürülen Müslümanlara sahte gözyaşları dökersiniz, bir gün sıra da size gelir. Yeryüzünde Müslüman kalmaz.
Bilim ve teknolojide geri kalmışlık devam ettiği sürece Dünyanın hiçbir yerinde; Siyonist’i; Haçlı’yı, Putperesti, zalimleri durduramazsınız!!!
Cihad İslam’ın en önemli farzıdır.
Zalimler Müslümanların güçlü olduğunu görseler; bir Müslümanın burnunu bile kanatamazlar. Tarihte olduğu gibi; İsrail, ABD ve AB, ayaklarımıza kapanırlar.
Allah’ü Teâlâ yüce Kur’an’ı Kerim’inde şöyle buyuruyor:
“Ey iman edenler! Hahamlardan ve rahiplerden birçoğu, insanların mallarını haksız yollarla yiyorlar ve Allah’ın yolundan alıkoyuyorlar. Altın ve gümüşü biriktirip gizleyerek onları Allah yolunda harcamayanları elem dolu bir azapla müjdele.” (Tevbe suresi-34)
Mü'minler, Allah yolunda muharebe eder, kâfirler de Tâgût”un (şeytanların) yolunda muharebe ederler. (Ey Mü'minler!) Siz şeytanın (askerleri ve) dostları (olan kâfirler) ile harp edin. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır. (Nisa 76)
Dünya hayatını ahiret (nimetlerin)e satanlar, (ahiret hayatını dünya hayat ve nimetlerinden üstün tutanlar,) Allah yolunda düşmanla muharebe etsinler. Kim Allah yolunda muharebe edip öldürülür veya galip gelirse yakında biz ona büyük ecir veririz. (Nisa- 74.)
Muhakkak ki Allah’ü Teâlâ, kendi yolunda, (taşları içten ve dıştan) birbirine kenetlenmiş binalar gibi saf tutup cihad edenleri sever. (Saf - 4)
Allah yolunda öldürülenlere "Ölüler" demeyin. Bil ki onlar (bizim indimizde hakiki hayat ile) diridir. Lâkin siz (onların diri olduğunu) bilemezsiniz. (Çünkü onu idrak aklın takati dışındadır). (Bakara -154)
“Onlarla çarpışınız. Allah onları sizin ellerinizle (onları) azaplandırsın hor ve aşağılık kılsın ve onlara karşı size zafer versin mü’minler topluluğunun göğsünü şifaya kavuştursun. “ (Tevbe Suresi-14)
"Hiçbir fitne kalmayıncaya ve din bütünüyle Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın" (Enfal Suresi- 39)
Ilımlı olarak bilinen bazı İslami kesimler, cihad sevgisini mü’minlerin kalplerinden çıkarıp atmak için “İslâm kılıçla değil, hoşgörü ile yayılır, İnsan öldüren füze yapmaya gerek yok!” gibi saçmalıklarda bulunuyorlar. Zulmü durdurmak, küffarı ıslâh etmek için gerekirse silâh, gerekirse hoşgörü, ne gerekiyorsa onu yapmak zorundayız…
İslam, kılıç ile yayılmak için değil; kâfirleri adam etmek, şerlerinden korunmak için cihadı ve güçlü olmayı emreder. Fatih Sultan Mehmet Han Macaristan’dan dünyanın en iyi top ustalarını getirerek son teknoloji topları üretti. Ve İstanbul’u kolayca aldı.
İki Cihan Güneşi Sevgili Peygamberimiz Buyuruyor;
''Cennet kılıçların gölgesi altındadır'' (Buhari, Cihad, 22)
“Allah yolunda bir mücahidin misali, gündüz oruç tutup, gece namaz kılan kimseye benzer. Tâ ki dönünceye kadar...” (Râmûz- 391/10)
“Mü’minin en efdal ameli Allah için cihad etmektir.” (Râmûz- 116/2)
“İslâm’ın zirvesinin zirvesi Allah yolunda cihaddır. Buna ancak Müslümanların efdal olanları mazhar olur.” (Râmûz- 286/2)
“Ben bana îman eden ve Allah yolunda cihad eden kimseye, cennet bahçesinde, Firdevs cennetinde ve And cennetinde köşk sahibi olmasına kefilim.” (Râmûz... 152/3) buyuruyor.
Cihad’ın günümüzdeki adı; çok çalışmaktır, okumaktır, ilimdir, silahtır, uçaktır, her türlü teknolojik yeniliklerdir… Tüm bilim dallarında ve teknolojik alanlarda dünyanın lideri olmaktır.
Yüce dinimiz insanları öldürerek, zorla Müslüman yapın demiyor. Kimseyi zorla Müslüman yapamazsın, ancak münafık yaparsın! Adam oruçluyum der tuvalette su içer, karnını doyurur. “Dinde zorlama yoktur!” sözü bunun için söylenmiştir.
Cihad sadece savaş değildir. Arapça “chd” kökünden gelen cihād  "çaba, gayret, mücadele, din uğruna savaşma…" sözcüğü ile eş kökenlidir.
Cihad çalışmaktır. Alın teri dökmektir. Okumaktır. İlim öğrenmektir ve öğretmektir, üretmektir… Üretmeyen insan ve ülkelerin tüketme hakkı yoktur.
Bütün Müslümanlar üstüne düşen görevi hakkıyla yerine getirmeli; her alanda kalite ve verimi yakalamalıdır. Dış devletlerden gelen teknolojik ürünlerin (toplu iğnesinden uydu sistemlerine kadar) en iyisi ve kalitelisi yurdumuzda üretilmeli ve yüzde yüz yerli olmalıdır. Yabancıya giden her kuruş bin kurşun olarak Müslüman’a geri döner. Dönüyor da…
Müslüman gençler telefonla, internetle, popla ve topla meşgul oldukları kadar İlimle meşgul olsalar Müslüman ülkeler her alanda dünya birincisi olurlar. Nobel ödüllerini kimseye vermezler.
Bakın bir tüyo vereyim: Telefon konuşmalarında Avrupa’yı sollamışız.
“Mobil telefonla konuşma süreleri dikkate alındığında Avrupa’nın zirvesinde yer alan Türkiye’de, geçen yıl 222.1 milyar dakika olan yıllık mobil konuşma süresinin 2018’de yüzde 19 artışla 265 milyar dakikaya ulaşması bekleniyor.” (Gazeteler)
Gülelim mi, ağlayalım mı???
Telefon konuşmasında birinci olacağına teknoloji ve bilimde birinci olsana be kardeşim!!!
Eğitim bilim ve çalışmanın önemi bütün okul ve camilerde sürekli anlatılmalıdır. 

Allah’ü Teâlâ biz Müslümanları hakkıyla İslamiyet’i yaşayan, cihad görevini en iyi yapanlardan eylesin! Hoşça kalın, dostça kalın Allah’ü Teâlâ’ya emanet olun efendim! 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)