Annenin Bedduası

 Annenin Bedduası

Günlerden bir gün evimin temizliğini yaparken küçücük çocuğum geldi camdan yapılan değerli bir parçayı düşürerek kırdı. Öyle sinirlendim ki o benim en sevdiğim annemin değerli hediyesiydi, gözüm gibi bakardım. O anda sinirle ağzımdan “Rabbim üzerine duvar yıksın da kemiklerin kırılsın!” bedduası çıktı.

Aradan uzun zaman geçti ben o bedduayı çoktan unuttum. Bedduanın göğe çıkıp da meleklerin âmin dediğini nereden bilebilirdim. O benim en sevdiğim çocuğumdu üstüne çok titrerdim rüzgârın esintisinde bile korkardım ona ve o bana en çok iyilik yapandı. O küçücük çocuğum kardeşleri ile beraber büyüdü ve kardeşlerinin içinde sadece o okudu, memur oldu ve ona eş bakmaya başladım. Babasının eski bir evi var onu yıkıp da yeni bir ev yapmak istiyordu.

Oğlum babası ile beraber o eski eve gittiler o anda işçilerde yıkma hazırlığındalarmış. O iş ortamında oğlum babasında uzaklaşmış işçilerde onun orada olduğunu fark etmemişler. O esnada duvar da biricik yavrumun üstüne düşmüş. Herkes onu enkazın altından çıkartmaya çalışmış ama kimse ambulans gelene kadar yardım edememiş. Hastaneye zorlukla götürmüşler.

Eşim beni arayıp haberi verdiğinde gözümün önünde o beddua ettiğim gün canlanıverdi. Bayılana kadar ağlamışım kendimi hastanede buldum. Oğlumu görmek istediğimi söyledim. Gördüm onu ama keşke görmez olaydım. Sanki bedduam tutmuştu, çünkü anne-babanın bedduası kabul olunurdu.

O anlarda kalp cihazı durdu son nefeslerini vermeye başladı. Var sesimle bağırdım, haykırdım, ağladım. Keşke hayata dönse bütün eşyalarımı kırsa onu kaybetmesem... Keşke dilim kopsaydı da o bedduayı etmeseydim. Keşke… Keşke… Ama maalesef keşke demekle olmuyordu.

Siz anne-babalara sesleniyorum, çocuğunuza kızdığınızda sakın beddua etmeyin. Allah mühlet verir ihmal etmez, kabul eder duayı da bedduayı da.

Yüreğimizi güzel dualara alıştırmak dileğiyle…

(Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)