İsrail Malına Köle Olacağımıza, Kendi Ürünlerimizi Üreterek Özgürlüğün Tadını Ve İman Etmenin Güzelliğini, Hayatımızın Her Anında Tadabiliriz.

İsrail Malına Köle Olacağımıza, Kendi Ürünlerimizi Üreterek Özgürlüğün Tadını Ve İman Etmenin Güzelliğini, Hayatımızın Her Anında Tadabiliriz.


Bazen hayal etmek ve o hayali gerçekleştirmek için peşinde koşmak, gitmek çaba göstermek gerekir, ama bu bizim Türk milletine göre değil galiba! Çünkü hayal etmekten uzak hazır ithal olanlar ile yetinerek, yeni üretim peşinde koşmaktan aciz kullar olarak hayatımızı devam ettiriyoruz. Geçenlerde İsrail’e boykot edelim çağrısına uyalım dedik, Marketteki İsrail mallarını listeden çıkardık, ortada bir bulgurumuz, yeşil sabun, bir şampuan çeşidi kaldı ve o an hayretler içinde kaldım, ağlayacak halimize güldüm! Geçenlerde duydum kavunların içinde çekirdek çıkmıyormuş ve o kavun çekirdeğini utanmaz edepsiz İsrail den alıyormuşuz ve çekirdeksiz bir kavunmuş çünkü yeniden tohum almak için… İnanın bu halimize yıllar boyu her saniye ağlasak dövünsek bu tembelliğimizi ve edepsizliğimize çare olacak bir kelime bulamayız.
Hani çalışmak dinimizde farzdı bunu yüce Allah Müslüman olanlara söyledi de biz başka çeşit bir Müslüman mıyız acaba? Hani nur gül kokan Resul ilim Çin de olsa da gidin öğrenin derdi, acaba o söylediği ümmete biz ait değil miyiz acaba?

Dünyayı iman ile süsleyerek gidenlerin peşinde gitmek bize farz değil miydi? Dünyada ki nimetler hepimize fazlası ile yeter iken herkes payını alsın diye ona sahip çıkanlardan olmak için gelmedik mi dünyaya? Payı olanın payına göz dikenlerin hakkını dersini vermek için bu göreve talip değil miydi Müslüman? Yüce Allah sonsuz cömertliği ile nimetleri dünya ya göndermiş iken onu gasp edenlerin haddini bildirmek biz Müslümanların görevi değil miydi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Şöyle bakın Müslüman ülkelere haksız mıyım cevap verin bana! İsrail Malına Köle Olacağımıza, Kendi Ürünlerimiz Üreterek Özgürlüğün Tadını Ve İman Etmenin Güzelliğini, Hayatımızın Her Anında Tadabiliriz.

Allah’ın, kendilerine lütfün’den verdiği nimetlere karşı cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır, o, kendileri için şerdir. Cimrilik ettikleri şey, kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’a aittir. Allah yaptıklarınızdan haberdardır. Al-i İmran / 180-

Onlar ki hem kıskanır, cimrilik ederler, hem de herkese cimrilik tavsiye ederler ve Allah’ın kendilerine lütfünden verdiği nimeti gizlerler. Biz kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırladık. Nisa / 37-

Ne zaman ki, Allah lütfedip onlara  ihsanda bulundu, onlar da cimrilik edip yüz çevirdiler ve zaten yan çizip duruyorlardı. Tevbe / 76.
“Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. Ve çalışması da ileride görülecektir.” (Necm, 43/39-40.)

Bizde olan eksiklik galiba her iyiliğin başı Allah’ı ve kullarını çok sevmemek ona teslim olmak emrini yerine getirmemek. Oysa bunun yerine Yüce Allah ve kulları çok severek çok ama çok çalışmak, ithal ürünlere, İsrail malına köle olacağımıza kendi ürünlerimiz üreterek özgürlüğün tadını ve iman etmenin güzelliğini hayatımızın her anında tadabiliriz. Dünyada mutlu güzel onulmaz lezzetli bir hayat, ahirette cennetin sonsuz nimetlerine ulaşmak Yüce Allah’a teslimiyet Nur Resul peşinde gitmek çalışmak ile elde edilir.
Allah’ı sevmek, ona teslim olmak Namazda secde ile ona şükür etmek O’nu bilmeye ve tanımaya ve gül kokan Resul peşinde çok ama çok çalışarak ulaşabiliriz. Yoksa bu tembelliğimiz bizi korkarım ki hüsran ile sırat köprüsünde öteye cennete taşıyacak mı tabi yine yüce Allah bilir ama çalışın diyen de yine Yüce Allah ve nur Resulü değimlidir?
Yüce Nurlu Peygamber ne güzel demiş:
“Kişi çalışmakta kusur ederse (az çalışırsa) Allah onu gam ve gussaya(keder-tasa) müptela kılar”
“Hiç bir kimse kendi elinin emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma asla yiyemez”.
“Allah’ım! Tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlığın verdiği düşkünlük ve cimrilikten sana sığınırım”.
“Doğru sözlü ve her konuda güvenilen bir ticaret adamı ahirette peygamberler, sıddîkler ve şehitlerle beraber olacaktır”.
“İnsanın yiyip içtiklerinin en helal ve bereketli olanı, çalışıp kazanarak elde ettiğidir”.

Haydi, ne olur çalışalım, üretelim batıya olan bağlılığımızın zincirlerini kıralım yoksa dünya hayatında mutluluğa hasret ağız tadına hasret kalacağız ve o zincirler bizi yokluğa ve cehenneme doğru sürükleyecek. Yüceler yücesi Rabbimiz dünya ve ahiret için canla başla çalışma aşkını bize nasip eylesin. Yüce Rabbimiz, inan kullar olarak haramlarla meşgul olanlardan ve ithal olanlar peşinde giden değil, helalinden çalışıp üreten kul olarak çalışıp kazanmayı, helalinden yemenin şükrü ile cennete yürüyen kul olarak Kulluğumuzu Yüceler yücesi Allah’a gösterelim. Selam ve dua ile kardeşlerim.

Tembel yatarak yaşanılacağını ey kul sanma
Tembelliğe kanarak dünya ahiret hayatını yakma
Çalış çalış dünyayı güzellikle süsle geride kalma
Yüce Allah nur Resul peşinde yürü tembelliğinle kalma

Çalışmakla hayat dünya olur yepyeni
Çalışma merhametle aç gönül pencereni
Kuran NUR Resul pak eyler çalışmak ile seni
Yüce Allah nur Resul peşinde yürü tembelliğinle kalma

Kul Mehmet’im çalışmak dünya hayatında barıştır
Mezar dediğin tembeller için bir karıştır
Haydi, çalışarak dünya ahiret dünyasını kulları ulaştır
Yüce Allah nur Resul peşinde yürü tembelliğinle kalma


Mehmet Aluç

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)