Dikkat! Müslümanlar Ayağa Kalkabilir...

Dikkat! Müslümanlar Ayağa Kalkabilir...

 

İİT Sonuç Bildirisi
İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilat İİT 13. İslam Ülkeleri Zirvesi 15.04.2016 Cuma günü yapılan kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İİT Zirvesi'nin kapanış konuşmasında İslam ülkelerini köşeye sıkıştırdı

Zirvenin ev sahibi olarak kapanış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İİT'ye 2 milyon dolar bağış yapacağını diğer ülkelerin de ne kadar bağış yapacağını sordu. Suudi Arabistan dâhil kimse vereceği parayı söyleyemedi.
 Bu iş bağışla olmaz. Her ülkeye bir aidat konması lâzım. Bu aidatları düzenli ödemeyenlere de açık müeyyide konur. Herkes sonucuna katlanır.

 

İstanbul Bildirgesi Kabul Edildi

Nasıl daha huzurlu bir dünya inşa edebileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki 10 yıl için üye ülkelere hedefler belirleyen Eylem programı Belgesi de ekonomik kalkınma yolunda önemli bir adımdır. Belgenin kabulü önemli olsa da asıl önemli olan etkin bir şekilde uygulanmasıdır.

Alınan Kararlar Milyarlarca İnsana Umut Vermiştir

Teşkilat üyesi olmayan ülkelerdeki Müslüman toplumların ihtiyaçları konusunda duruşumuzu ortaya koyduk.

Gözlerini İstanbul'a çeviren İslam âliminin zor şartlarının aşılmasında ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Zirvedeki kardeşlik tablosuyla önemli mesajlar verdik. Aldığımız kararlar milyarlarca insana umut vermiştir.

 

Filistin Kararı...

Ev sahibi ülke olarak İslam dünyasının mevcut sorunları ve bunların çözümüne yönelik yaklaşımlarımızı ortaya koyan İstanbul Bildirgesi'ni açıklayacağız. Kabul ettiğimiz Filistin kararı, Filistinli kardeşlerimizin göstermekte olduğu onurlu direnişe İslam dünyası olarak verdiğimiz desteğin bir kez daha en üst düzeyde ispatıdır, en üst düzeyde ifadesidir. Filistinli kardeşlerimizi bugüne kadar asla yalnız bırakmadık. İnşallah hiçbir zaman da yalnız bırakmayacağız.

İİT sonuç bildirisinde İran'a eleştiri
İİT sonuç bildirisinde, İran'ın bölge ülkeleri ile Bahreyn, Yemen, Suriye ve Somali gibi üye ülkelerin içişlerine müdahalesinden ve teröre desteğini sürdürmesinden üzüntü duyulduğu bildirildi.

İslâm Ülkelerinin En Büyük Çıkmazı İran’dır.
Çünkü İran’ın tek amacı bütün Müslüman ülke ve halklarına kendi mezhebini aşılayıp, kendine bağlamak... İran tarihte Osmanlı ilerleyişine sürekli fren olduğu gibi şimdi de aynı rolü oynuyor. İran olmasaydı Suriye sorunu bu boyutlara asla gelmezdi. Malum dış güçler Türkiye’nin Suriye’ye insani yardım göndermesine karşı çıkarken İran’ın en az on bin askerle Suriye’de çarpışmasına göz yumuyorlar. İran’ı İslâm dünyasını bölen güç olarak kullanıyor, şımartıyorlar. İran’ın Suriye’de yaptıklarına karşılık, bölücü örgütün İran faaliyetlerini frenleyerek İran’ı ödüllendirdiler.

İslam Ordusunun Kuruluşu En Sevindirici Haber
İslam Ordusu kuruluşu 15.12.2015 te tüm dünyaya duyuruldu.
Suudi Arabistan’ın öncülüğünde aralarında Türkiye, Mısır, Pakistan ve Malezya’nın da bulunduğu 34 Müslüman devleti ortak bir ordu kurmaya karar verdiler. Bu müthiş proje gerek dünya tarihi gerek Müslüman ülke halklarının kurtuluşu için tarihi bir adımdır. Bu müjde Ümmeti Muhammedî ayağa kaldırır.
Bu eşsiz projeyi eğitim, ekonomi ve askeri silahlanma projeleri izlemelidir. Çünkü eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Ekonomi olmadan da hiçbir proje başarılı olamaz. Güçlü ordu olmadan da vatan korunmaz. İlk iş olarak bütün Müslüman ülkeleri kapsayıcı, herkesi memnun edici projelerden işe başlanmalıdır.
İslâm ülkelerinin acziyetine bakar mısınız? Bütçe olmadan hangi proje hazırlanacak? Hazırlanan hangi proje hayat bulacak? Hangi organizasyon gerçekleşecek?

İİT’nin Faaliyetlerinden Rahatsız Olan Siyonist Laik çevreler
İİT’nin faaliyetlerinden rahatsız olan Siyonist Laik çevreler para toplanamamasına o kadar sevindiler ki… Adeta Türkiye mendil açtı demeye getirdiler. Dış güçlerin uzantısı bu çevrelerin ülke yararları, milli çıkarlar, Türkiye’nin birlik ve beraberliği, halkın can ve mal güvenliği umurlarında değil. Türkiye batıdan yönünü doğuya çevirdi diyorlar. Neden Abd yönünü Afganistan’a, Irak’a, Ortadoğu’ya çeviriyor? Ona karışmıyorlar. ABD neresi? Afganistan, Irak, Suriye neresi? Varsa yoksa dış efendilerinin emirlerine takla atmak…
Bunlar sürekli dinimize, namusumuza ve mukaddesatımıza saldırırlar… Türkiye’nin kalkınması için hangi karar alınırsa 3. Havaalanı, 3. Boğaz köprüsü, yeni fabrikalar, otobanlar, duble yollar… Hepsine saldırırlar. Aynı emperyal güçler Rahmetlik Menderes’in Vatan Caddesi’ni genişletmesine, çimento fabrikaları yapmasına, elektriği halka getirmesine karşı çıktılar. Daha sonra 1. ve 2. Köprülere de karşı çıktılar.
Dış uzantılı laikler; Genel Kurmay başkanımız Hulisi Paşa’yı Suudi Genelkurmay Başkanı ile görünce çıldırdılar. “AKP, Genelkurmay’ı da kendine benzetti!” diye hüngür hüngür ağladılar. İstiyorlar ki Türkiye yerinde saysın, çabucak batsın da Emperyalist güçler bir an önce Türk vatanını lokmalayıp yutuversin!

İİT Her Müslüman Ülkeyi Memnun Edecek Projeler Üretmeli
Türkiye yakında yapılacak İslam İşbirliği Teşkilat İİT 14. İslam Ülkeleri Zirvesi için hemen hazırlanmalı, projeler üretmelidir. Zaten Türkiye’den başka proje üretecek ülke yok gibidir. İslâm ülkelerinin çoğu kendi başına çaresiz… Birçoğu halkının iradesiyle değil babadan oğula geçen sistemle veya emperyalist güçlerin desteğiyle o koltukta oturmaktadırlar. Hiçbiri eğitim, ekonomi, askeri donanıma ve yetişmiş insan gücüne sahip değil.
İnşallah bunların hiç biri sözde kalmaz. İçimizdeki Siyonist ve Haçlı uzantılar ve medyaları kıyameti koparıyorlar. İşleri güçleri laiklik... Biz de diyoruz ki ey kuş beyinliler ülke elden gidince sadece İslâmiyet değil laiklik te elden gider.

Petrol sadece Batıda ve Sibirya Gibi Yerlerde Olsaydı…
Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenya, Arakan, Mısır gibi Müslüman ülkelerde akan kanının durdurulması İslâm ordusunun kurulma başarısına bağlı… Irak’ın, Suriye’nin başına gelenler; tüm İslâm ülkelerinin başına gelecek. Bu akan kan bütün Müslümanları boğacak. Çünkü petrol Müslüman coğrafyasında bulunuyor. Petrol sadece Batıda ve Sibirya gibi yerlerde olsaydı, Müslüman ülkelerde bir damla kan akmazdı…
Rabbim bütün Müslümanların aklını başına versin! En kısa zamanda Müslümanların kanı dursun! Müslümanlar batıdan gelen emirlerle değil kendi iradesiyle yönetilsin! (Âmin!)

Not: Siz de yazılarımızı yorumlayın! Fikirleriniz söyleyin. Bloğumuzu tanıdıklarınıza önerin! Herkes okusun!  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)