Sohbette Muhabbet Vardır

 Sohbette Muhabbet Vardır

 

Hatıralar gülistanınızdan bir deste gül ve ilham sünbülistanınızdan bir paket sümbül mesabesinde telakki ettiğim, Yakup için Yusuf’un gömleği ne ise benim için o demek olan kıymetli mektubunuz manevi hazlarımı sevinçle doldurdu. Güzel ve latif sözleriniz bülbül şakıması gibi kulaklarıma küpe oldu. Tatlı dilinizden damlayan belagat damlacıkları ve misk kokulu kaleminizden dökülen fesahat katreleri öteden beri beğendiğim kalem ve ifade gücünüz ile fikri derinliğinizi isbat için kesin kanaat hâsıl eden birer delil oldu. Binaenaleyh son derece sevindim.

Gösterilen tevazu ve mahviyetinize bayılmamış olduğumdan Allah’ü Teâlâ’ya hamd ettim.

Gönüle ferahlık veren mektubunuzun eseri olan sevk ve neş’e ile maneviyatıma katmış bulunduğu lezzet, tefsir ve izaha gelmez bir minnet borcu meydana getirdi.

Cenab-i Rabbu’l-izzet - celle ve alâ - Hazretleri, sizi ve bütün aile efradınızı zamanın sıkıntılarından koruyarak türlü türlü lütuflarla yüceltsin! Âmin!

Muhterem evladım,

Arzu ve özleyişim, sabır ve tahammül çemberini çok fazla zorlamakta olduğundan kışın şiddetine mukavemet edemeyen bu ihtiyar pederinizi o güzel yüzünüze bahtiyar etmenizi arzu etsem ve davetimize icabet etmemiş bulunan babanızın izinde gitmemenizi söylemek cesaretinde bulunsam ne lazım gelir?

“Hiç!” O halde gelmenizi beklemek tabiidir

Şah-ı Nakşibend Hazretlerinin:

“- Bizim tarikimiz sohbetledir”

Şeklindeki hikmetli sözünü şüphesiz duymuşsunuzdur.

 Gençliğinizin zindeliği ihtiyarlık hazanı ile perişan olmadan yüce tarikatın feyiz çiçekleriyle, maneviyatın güzel kokularıyla gönlünüzü zinde kılmak bendenizin biricik emelidir.

Allah muvaffak buyursun. Gayretlerinize köstek olabilecek masiva bağ ve alakasından azade olasınız.

Bihurmeti Taha ve Yasin.

 

Kaynak: Muhammed Esad Erbili Mektubat 25. Mektup Erkam Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)